Efter Tre onsdagen den 8 juli

Har nytt hopp tänts för BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik? Idag besöker statssekreteraren fabriken. Byborna i Björkåbruk skeptiska till platsen där kommunen placerar vattenskyddsområde. Sköldpaddan Rut i jourhem. Så klär vi av oss till bara underkläderna när det handlar om skönhet.

För att lyssna på programmet

En liten söt sköldpadda fanns på bild i en annons i en tidning i veckan. Upphittad vid Campingen i Stavreviken, strax norr om Timrå. Rut är en gulörad vattensköldpaddshona som är den första av sitt slag, som nu Sundsvalls djurhem fått ta hand om.

Nytt hopp tänds på Hägglunds
Rubrikerna har varit många kring stridsfordonstillverkaren Hägglunds i Örnsköldsvik på sistone.

Försvarets Materielverk, FMV, vill hellre köpa finska pansarvargnar framför SEP-vagnar från BAE Systems Hägglunds. Men affären är fryst av länsrätten och så länge inga nya beslut tas blir det ingen affär. Så rent tekniskt finns det hopp för BAE Systems Hägglunds att få sina SEP-pansarvagnar sålda.

Dricksvattnet oroar
I och kring byn Björkå bruk, i Sollefteå kommun, ska ett nytt vattenskyddsområde upprättas. Men byborna är oroliga för hur dricksvattnet blir, eftersom området ska ligga på en plats där det tidigare fanns en bränngrop.

Ung dragspelare i länet
Musik- och konstveckan i Junsele pågår som allra bäst. Ikväll får du chansen att lyssna på dragspelsmusik av en ung dragspelare som redan varit svensk mästare för juniorer, 14-årige Daniel Eliasson.