1 av 4
Rusningstrafik vid skolor när barnen ska lämnas och hämtas. 30-skylten är effektiv tycker Barbro Nicolaisen, farmor till Julia. Foto: Johanna Vackdahl
2 av 4
På fredag flyger bilmekanikern Christofer Westling till Yrkes-VM i Calgary, Kanada. Foto: Johanna Vackdahl
3 av 4
Det kostar 800 kronor att kompostera sina potatisskal och kaffesump i Härnösand. I Sundsvall kan man däremot tjäna en slant om man komposterar, säger Cecilia Bjarnhagen på Reko. Foto: Johanna Vackdahl
4 av 4
"Ska skolan betala krisen?" stod det på äpplena som Lärarförbundets Daniel Zettergren delade ut under en manifestation i Sundsvall. Foto: Therés Ulander

Efter tre tisdagen den 25 augusti

Misstänkta brott bakom broraset i Älandsbro. Stora skillnader på kompostavgifter i länet. Debatt om skolan som får betala den ekonomiska krisen. Bilmekanikern som ska till yrkes-VM i Kanada. Så till trafikfaran vid skolorna.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill

15.07: Arbetsmiljöbrott kan ligga bakom broraset över Älandsfjärden, norr om Härnösand, i fjol. Det var i maj, förra våren, som två byggnadsarbetare miste livet när dom föll bygget som rasade. Du hör dottern till en av dom omkomna. (Reporter Christer Suneson)

15.14: 800 kronor för att kompostera sina potatisskal och kaffesump i Härnösand? Ja, det är avgiften för att registrera komposten. Något som är gratis i Sundsvall - du kan till och med få "en morot" i form av 300 kr i bidrag om du köper en bra kompost.

15.35: Veckans tema - bilar och trafik. Gårdagens telefonväkteri blev en succé där flera lyssnare fick (halva) löften av tf vägdirektören på Vägverket. Idag fortsätter vi med att diskuterar bilisters framfart vid skolor och så hör du bilmekanikern Christofer Westling, som snart åker till Kanada för yrkes-VM.

16.12: Manifestation i Lärarförbundets regi med frågan om skolan ska betala krisen? Reportage från Stora Torget i Sundsvall och debatt i studion med skolnämndsordförande Martin Johansson (S) och Daniel Zettergren, Lärarförbundet.

17.05: Kultur-tisdag smygstartar! En punkt du kommer att höra mer från i höst då västernorrlänningar ska recensera olika kulturella hus, händelser och annat i länet.

17.12: Kvällstips - Lilie Persson, från Örnsköldsvik är assisterande coach för damlandslaget i fotboll. Hon avslöjar taktiken inför kvällens möte i EM-fotbollen.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se )
Producent: Johanna Vackdahl (060-19 03 45)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".