Christian Lindberg och George Li. Foto: Oskar Pierrou

Efter Tre torsdagen 10 september

Blir Urkult mästare i Norrländsk turism? Blir det någon affär mellan Mitthem och Wallholmen? Och hur ofta fungerar en brandvarnare, egentligen? Svaren får du i Efter Tre som också dukar radiobordet med ett underbarn som tar det piano och finska skolan. Välkommen att lyssna.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Norrlandsmästerskap i turism - ska Urkult slå Pite havsbad och Borgafjäll på fingrarna? Direktrapport inför avgörandet.

15.15: Brand i flerfamiljshus i Härnösand i natt - en man omkom. Mats Granat räddningschef Höga Kusten Ådalen om brandvarnare och kommande besparingar för räddningstjänsten.

15.20: Om fastighetsaffären Wallholmen - Mitthem i Sundsvall är klar hoppas vi på en kommentar här.

15.37: Jakten på turisterna - hur klarar Västernorrland den? Eller är länet en vit fläck på kartan som turisterna ilar förbi på väg mot midnattssol och ishotell? Vår reporter Johanna Vackdahl träffar Jerker Sjödin Mitt Sverige Turism med flera - och avslöjar förstås om Urkult (musikfestivalen i Näsåker) går vidare till riksfinalen i Stockholm 22 oktober.

16.12: George Li, 14 år, och kommer från Lexington Massachusets i USA - den här veckan är han i Sundsvall och Sollefteå. Vår reporter Oskar Pierro har träffat gossen med de smidiga fingrarna och musikaliska öronen.

16.18: Senaste nytt

17.05: Finska skolan med "magister" Mauri Junes. Vi pratar under året om Finland, finska företeelser och beröringspunkter mellan oss och vårt östra broderfolk - men anledning av 200-årsminnet då Finland kom under ryskt styre istället för svenskt. Idag pratar vi om finska månadsnamn. Vilken månad är "lermånaden" (fritt översatt)?

17.12: Ett rafflande kvällstips får du kanske här - stay tuned!

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se )

Producent: Mikael Andersson 060 - 19 03 57 (mikael.b.andersson@sr.se )

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".