Efter tre tisdagen 15 september

Pedofildömd hängs ut på flygblad av nynazistisk rörelse. Byggbranschen andas framtidstro. Skogsägare tvingas kalhugga fast han inte vill. Så recension av Sockerdagar.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill

15.07: Pedofildömd hängs ut med namn och adress i Njurunda, söder om Sundsvall. En del av de som delat ut flygbladen har koppling till nynazistisk organisation. Får man göra så mot en människa som avtjänat sitt straff och försöker gå vidare? Diskussion där vice chefsåklagare i Sundsvall Bertil Månsson hörs och vi söker någon på rättpsykiatriska regionenheten i Sundsvall.

15.15: Rytmiska gymnasterna Therese Larsson, Mikaela Lindholm och Jennifer Pettersson är nu hemma i Örnsköldsvik efter VM-äventyret i Japan och vår reporter Anna Ahlström har träffat dem.

15.37: Val-vecka har vi som tema. Just idag gäller det kyrkovalet. Varför ska man bry sig? Ersättande riksdagsledamoten Jan Erik Ågren (KD) som även sitter i stiftsfullmäktige och Anna Karin Persson (C), ordförande i stiftsfullmäktige - om valet som kostar medlemmarna 120 miljoner kronor.

15.45: Mer val - nu tar vi Norge! Lokala Härnösandspolitikern Eva Goes (MP), tillika halvnorska, gör sin tolkning av varför de rödgröna i Norge får fortsatt regeringsmakt och vad det kan tänkas betyda i Sverige.

16.12: Sidensjöhus är "back in business". Bemanningen åter på samma nivå som före finanskrisen och byggbranschen andas framtidstro. Vad har man då lärt sig? Jo, att vara snabbare inför konjunktursvängningar, säger Tomas Lindström, platschef.

16.18: Skogägare ville inte kalhugga men det måste han. Skogsstyrelsen (myndigheten som ska se till att landets skogar vårdas och brukas så den ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras) har drivit fall till kammarrätten. Varför är det bättre med kalhuggning än sså kallad plockhuggning? Sören Hägg, skogskonsulent kommer till studion.

17.05: Kulturkorrespondenten Björn Feltzin har varit på nypremiären av Teater Västernorrlands Sockerdagar. Hur han uppfattade föreställningen med den dansanta musiken hör du här.

17.22: Kvällstipset går nog till att minnas Patrick Swayze, skådespelaren i bland annat filmen Dirty Dancing. Finns det fler filmer han gjort?

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson 060 - 19 03 57 (mikael.b.andersson@sr.se)