Efter Tre torsdagen 17 september

Tre skolor stängs i Örnskölsdviks kommun, men minst en av dem blir istället friskola. Varför då stänga? Mer om det i Efter Tre som också tar tempen på kyrkovalet och diskuterat framtidens skogsbruk. Blir det några kantarellskogar kvar när lärkträc, contorta och hybridasp tar över?

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: Tre skolor i Örnsköldsvik stängs enligt förslag - Solbergskolan, Gottneskolan och skolan i Arnäs. Vår reporter Lennart Sundwall har idag besökt den minsta, Solbergskolan, med sex barn. De hoppas i alla fall att politikerna kan skjuta på stängningen till höstterminen 2011.

15.14: Kan Solbergskolan få en liten respit? Och vad händer om det verkligen blir en friskola i Gottne i stället? Barn- och utbildningsnämndens ordförande Birgith Olsson Johansson (S) är med direkt - liksom Gottneföräldern Joakim Bergkvist.

15.37: Kyrkovalet på söndag och vi fortsätter att ta tempen på de "partier" som finns i stiftsfullmäktige. Idag med  Torkel Sehlin (POSK) och Marianne Sjöblom (S).

15.45: Vår valanalytiker Marie-Louise von Bergmann Winberg om kyrkovalet som eventuell språngbräda i de allmäna valen om ett år. Är valet nu på söndag en reell möjlighet för till exempel Sverigedemokraterna?

16.12: Intensivskog och klonskogsbruk? Är det så framtidens skogsbruk stavas? Ja, inte blir det en hullerombuller skog - utan en skog där människans hand syns väldigt tydligt. Bengt Gunnar Jonsson, professor professor i växtekologi vid Mittuniversitetet, Rolf Edström SCA skog AB,
Anna Marntell, Skogsstyrelsen - alla är med i studion.

17.05: Finska skolan - i vanlig ordning med "magister" Mauri Junes. Idag tar vi en promenad i skogen och hur länge kan man egentligen ha hjortron i frysen?

17.12: Kanske ett kvällstips om vi hittar något kul!

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se )
Producent: Mikael Andersson 060 - 19 03 57 (mikael.b.andersson@sr.se )