1 av 3
Konflikt när kommunen satsar på ny konstgräsplan samtidigt som ridhuset är fallfärdigt. Emelie Westin rider på Humlan med hjälp av Annika Gerzén Olsson. Foto Ulla Öhman
2 av 3
De minsta grabbarna och tjejerna ska också få plats på konstgräs, lovar Magnus Oskarsson. Foto: Ulla Öhman
3 av 3
Kostchefen i Ånge Ulf Frisk med Margot Salström och Naimi Kvick. Foto: Ingrid Engstedt Edfast

Efter Tre onsdagen 7 oktober

Ånges äldreboenden blir nu utan efterrätt. I Härnösand får man nu en konstgräsfotbollsplan, men vissa anser att det satsas pengar på fel saker. Vi tar tempen på poesiveckan i Sollefteå med sms-poesi.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.08: Äldreboenden i Ånge blir utan efterrätt. Skälet ska inte vara besparingar - utan helt enkelt att matkvalitén är så god att efterrätter inte behövs näringsmässigt. Vår reporter Ingrid Engstedt Edfast träffar kostchefen Ulf Frisk och du hör även Gullan Andersson (PRO) som idag besökt äldreboendet Torpsro i Fränsta och kan berätta vad pensionärerna själva tycker.

15.20: Astrid Robillard från Härnösand blir den allra första mezzosopranen som får Jenny Lind-stipendiet. Ett kort "hallå" med denna framtidsstjärna.

15.37: I Härnösand satsar kommunen stort på fotbollen och är i gång med att anlägga en konstgräsplan på Högslättens idrottsplats. Det ska förlänga säsongen och ge plats för fler att spela på gräs.

Men bara några kilometer därifrån, på Härnösands ridskola, där tycker man att de här pengarna hade behövts bättre i stallet och ridhuset som knappt håller ihop längre. Vår reporter Ulla Öhman speglar konflikten.

15.45: Vad säger en politiker om olika satsningar på olika sporter - Magnus Oskarsson är socialdemokrat och andre vice ordförande i samhällsnämnden som beslutar över bland annat fritids- och idrottsfrågor i Härnösand.

16.12: Poesi i (eller från) din mobil! Poesivecka i Sollefteå och vi tar tempen på kreativiteten och om man ens bryr sig om de gamla versfötterna - exempelvis jamb eller troké. Rolf Aggestam författare, översättare och poet är med, liksom eleverna Annie Ceesay och Emil Isaksson.

Sms:a själv en dikt till Efter Tre! I meddelanderutan skriver du: P4vn eftertre + ditt meddelande) - sedan skickar du det till 72250. (kostar tre kronor förutom vanlig trafikavgift) - jag läser gärna din dikt i radio!

16.18: Rätt igen! Vår vetenskapsjournalist Nils Johan Tjärnlund har prickat in två av tre pristagare i Alfred Nobels minne. Det gäller kemi - och du hör varför de tre herrarna får dela på priset.

17.05: "Djurens dag": Gunilla Sonidsson, som driver katthemmet i Utansjö utanför Härnösand är med och berättar om varför katter inte har samma anseende som till exempelvis hundar.

Nästa onsdag är vår veterinär Trond Holdaas med igen. Mejla gärna dina djurfrågor redan nu: eftertre@sr.se

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (060-19 03 57) (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".