1 av 2
För att delta på skolidrotten måste man vara omklädd. Men vilka kläder och utrustning är det eleverna behöver? Idrottsläraren Yvonne Bällstav svarar Johanna Vackdahl. Foto: Johan Mellenius
2 av 2
Länsdebry mellan Timrå IK och Modo hockey ikväll. Foto: Ralf Bergman / SCANPIX

Efter tre torsdagen 8 oktober

Åtal är på gång mot misstänkt Sörbergeblottare. Sundsvalls kommun hotar fastighetsbolag med vite. Skolidrotten dyr och kravfull eller ett billigt sätt att få testa alla sporter? Så finsk skola och länsderby.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Nu sätter Sundsvalls kommun hårt mot hårt för att något ska hända med Wallholmens fastigheter på Nackstavägen i Sundsvall. Stig Johansson miljöchef på Sundsvalls kommun har tröttnat - och tvångsförvaltning undersöks.

15.14: Hyresgästföreningens Conny Säker gör en egen undersökning för att granska om Wallholmen betalar sina leverantörer av el, vatten och värme. Syftet även här är att undersöka möjligheterna att tvångsförvalta Wallholmen.

15.20: Timråpolisen Jan Aller om åklagare som nu förbereder åtal mot en man misstänkt för att vara blottaren i Sörberge, Timrå kommun.

15.37: Skolidrotten är obligatorisk för alla barn och ungdomar som går i grund- och gymnasieskola. För att delta måste man vara omklädd men vad det egentligen innebär för kläder och utrustning och till vilket pris - det reder Efter Tre ut. Du hör Yvonne Bällstav, idrottslärare på Nivrenaskolan i Kvissleby och flera elever. (Reporter Johanna Vackdahl)

16.12: Rätt igen! Vår vetenskapsjournalist Nils Johan Tjärnlund gissade redan igår på Nobelpristagare i litteratur - och hans första namn var tysk-rumänska författaren Herta Müller. Givetvis är det hon som får priset!

16.18: Hur illa är det för elitserielagen Timrå och Modo som misspryder bottenplatser i ligan. Radiosportens Christer Jonasson ger oss fakta - och kanske lite tröst.

17.05: Finska skolan bygger broar över Kvarken (alltså Bottenviken). Idag lär du dig uttrycket "talkoot" som betyder att man gör saker tillsammans. Minsann får du också lära dig "harambee" - ett uttryck från Kenya som betyder samma sak.

17.12: Det är poseivecka och igår kunde du höra om en sms-poesi-tävling i Sollefteå. Idag hör du vinnaren Sara Sohlberg. Så Kramforsbon Hasan Al-Yasiri som ska läsa sin fars poesi ikväll - poesi känd i Irak.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (060-19 03 57) (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".