1 av 3
Glutenallergikern Birgitta Lundström konstaterar att de glutenfria produkterna är upp till tre gånger så dyra som vanliga matvaror. Foto: Johanna Vackdahl
2 av 3
Stora jordmassor och träd rasade ned i vattnet. Foto: Ingrid Engstedt Edfast
3 av 3
Glutenfria lyxbullar står det i receptet som Lotta Ljusberg visar Johanna Vackdahl. Foto: Johan Mellenius.

Efter tre onsdagen 14 oktober

Mitthem köper fastigheter i Nacksta. Svårt att leva med betalningsanmärkning. Jordras i vid bostadsområde i Timrå. Dyrt och krångligt att vara glutenallergiker. Så fråga djurdoktorn.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: "Vi har precis fått klartecken från Areal Bank att vi kan genomföra affären och föra över köpeskillingen, säger Hans Selling, Vd vid Mitthem AB". Så skriver Mitthem i ett färskt pressmeddelande. Det gäller förstås Nackstavägen 22-24 som nu fastighetsbolaget Wallholmen sålt. (Reporter Ingrid Engstedt Edfast rapporterar direkt från presskonferensen)

15.14: På onsdagsförmiddagen gav älvbrinken vid Dalgatan i bostadsområdet Södra Lundevallen vika och rasade ner i Indalsälven. Omkring 50 meter av älvbrinken rasade och drog med sig några träd ner i älven. (Reporter Ingrid Engstedt Edfast)

15.20: I morgon börjar vaccineringarna av personer ur vissa riskgrupper. Hur ställer sig personalen i kommuner och landsting till att vaccinera sig? Finns det även inom omsorgerna åsikter om fördelar respektive nackdelar med att vaccinera sig mot den så kallade svininfluensan? (Reporter Ulla Öhman)

15.37: Tema - kakor! Idag blir det kakor för dig som är glutenallergiker, laktosintollerant eller kanske inte tål ägg. Lotta Ljusberg driver ett kondis och delar med sig av kunskaper och recept. (Reporter Johanna Vackdahl)

15.52: Att äta laktosfritt och glutenfritt är dyrt. Men hur stora är prisskillnaderna jämfört med "vanlig" mat? Birgitta Lundström från Celiakiföreningen kollar efter i en mataffär. (Reporter Johanna Vackdahl)

16.12: Mer om fastighetsaffären i Sundsvall mellan fastighetsbolaget Wallholmen och kommunala bostadsbolaget Mitthem.

16.18: Att få en betalningsanmärkning kan bli en riktigt dyr affär, förutom att man stängs ute från samhället. "Klara" och hennes man blev tvungna att betala en deposition på 7.500 kronor för att få elen levererad till sitt nya boende. Är det rimligt? Och hur gör man i andra nordiska länder? Ska det bli en förändring från elbolagen snart? Stefan Svensson, kundombudsman, på ett av elbolagen svarar på frågor. (Reporter Klas Ullerstam)

17.05: Fråga Djurdoktorn med veterinär Trond Holdaas. Det var ju två veckor sedan sist och nu öppnar vi slussen igen för dina husdjusfrågor. Ring 060-66 33 77. Katter som dreglar, kliar sig - hundar som är bilsjuka och bits, är några exempel på frågor som kanske dyker upp och som får svar!

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (060-19 03 57) (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".