Svininfluensan har kommit till Bergsåkers skola i Sundsvall. En av fyra elever på högstadiet är sjukanmälda och hemma från skolan. Foto: Johan Mellenius

Efter Tre tisdagen 20 oktober

Första stora utbrottet av svininfluensan på Bergsåkers skola i Sundsvall. Ensamkommande flyktingbarn i Härnösand lyckas bra i arbetslivet. Så om norrlänningar i världen.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Större influensautbrott i Bergsåker - på skolan är en fjärdedel av eleverna sjuka. Och utbrottet har samband med innebandyturneringen för en tid sedan då även ett stort antal Skellefteåelever blev sjuka. Johanna Vackdahl rapporterar direkt från skolan och dess rektor Yvonne Söderberg.

15.14: Ensamkommande flyktingbarn talas det ganska ofta om och hur kommunerna ska ta hand om dem. Men vad händer egentligen med de ensamkommande flyktingbarnen när dom blivit arton år och ska klara sig på egen hand i Sverige? Jo - det går ganska bra för dem. Bland barnen har de som vuxna blivit tandläkare, civilekoonom och civilingenjör för att ta några exempel. Reporter Ulla Öhman.

15.20: Synskadade i Sundsvall gör ett nytt försök att stoppa flytten av syncentralen från Sunsdvall till Härnösand - träffade idag politiker från landstinget (ett reportage gjort av journalistpraktikanter/Mittuniversitetet)

15.37: Tema: Norrland! Idag vänder vi kikarsiktet ut i världen och haffar några norrlänningar. Staffan Sonning, SR-korrespondent ute i världen med ekonomi som bevakningsområde och Olle Arnqvist, marknadschef, Mittsverige Turism i ett samtal.

15.45: Hans Frejd är norrlänningen som några månader om året byter en by mot en annan. Ofta bor han i Lamu, ett ö-område i Kenyas kustland. Känner han sig som en representant för Norrland?

16.12: Under dialogdagarna på Sundsvalls gymnasium diskuteras fördomar och diskriminering - och det är eleverna själva som bestämt vad som ska tas upp. Så vad tycker tonåringarna är viktigast att föra upp i ljuset? (Reporter Ingrid Engstedt Edfast)

16.18: Och en av alla föreläsare som besökt Sundsvalls gymnasium idag - under den första av dialogdagarna - är Olof Péterffy som är transsexuell. Vår reporter Johanna Vackdahl är där och lyssnar.

17.05: Sanna Adibzadeh är den här veckans kulturkorrespondent i Efter Tre. Hon har tittat på en utställning på Örnsköldsviks Museum - Pushing the limits.

17.12: Kanske hinner vi med ett kvällstips - vad tycker du i så fall vi ska lyfta? Hör av dig!

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (060-19 03 57) (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".