1 av 3
Alnöborna har fått nya bruna kärl att slänga sina matrester i. Foto: Johanna Vackdahl
2 av 3
Fiffigt med instruktioner på blomkrukan hemma hos familjen Janzén på Alnö. Vad som får slängas i kompostpåsen och inte. Foto: Johanna Vackdahl
3 av 3
Vem är den typiske norrlänningen? Programledare Lotte Nord och Efter tres praktikant Johan Mellenius grottar ner sig i statistik. Foto: Johanna Vackdahl

Efter tre onsdagen 21 oktober

Revisorskritik mot landstingsstyrelsen. Fantombild på misstänkt Brattåsmördare. Problem för Wallholmens hyresäster även i Sollefteå. Nya bruna soptunnor för matavfall och i temat Norrland handlar det om den statistiska norrlänningen.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Anställda inom landstinget har fått ut flyg- och tågkort för mellan 60 000 och 171 000 tusen kronor, utan att dom behövt skatta för det. Dessutom har anställda använt leasingbilar under långa perioder, utan att kunna redovisa varför. Det visar landstingsrevisorernas granskning. Freja Tjärnberg (C), ordförande för revisorerna inom landstinget berättar mer.

15.12: Direkt från landstingsfullmäktige i Härnösand där vår reporter Ulla Öhman finns. Blanda annat om revisorernas nya granskning av reseförmåner där flyg- och tågkort för hundratusentalskronor har gått ut till anställda vid rättspsykiatriska kliniken, kvinnokliniken i Sundsvall och Örnsköldsviks sjukhus.

15.17: För en månad sen gick polisen ut med signalementet på en man som misstänks för dubbelmorden i Brattås för fyra år sen. Vittnesuppgifter beskriver mördaren som en gråhårig, sliten man i 45-60 årsåldern. Nu ska en fantombild ritas utifrån hur vittnen uppfattat gärningsmannens utseende. Vår reporter Johanna Vackdahl har pratat med Kalle Classon som är kriminalinspektör i Härnösand.

15.22: Kritiken mot fastighetsbolaget Wallholmen och deras hus i länet fortsätter. Bara för någon vecka sedan fick det kommunala bolaget Mitthem ta över de så kallade skandalhusen i Nacksta, Sundsvall. Nu börjar det också att komma kritik mot Wallholmen och dess bolag Bostad Nord i Sollefteå. (Reporter Christer Suneson)

15.37: Hur är norrlänningen egentligen? I veckans tema Norrland ger vi svar på frågor som rör norrlänningens namn, hälsa, yrke och ålder, bland annat. Vår praktikant Johan Mellenius har grävt ner i sig i statistiken och berättar sanningen om norrlänningen.

15.45: Mer om den sanna norrlänningen.

16.12: Alnö först ut i länet med bruna soptunnor, enbart för matavfall. Igår började tunnorna ställas ut, och vår repoter Johanna Vackdahl träffar en Alnöbo, som bestämt sig för en komposttunna. Men varför?

16.18: Vilken blir egentligen miljövinsten med komposttunnorna på Alnö? Matavfallet blir till jord, men det blir fler vändor för sopbilarna, och därmed också mer utsläpp. Cecilia Bjarnhagen från Reko, renhållningsbolaget i Sundsvall, i studion.

16.30: Länsnyheterna halvfem med det senaste och viktigaste från dagens nyhetsflöde.

16.45: Kvartifemekot.

17.05: Vi människor klär oss efter vädret, ju kallare desto mer byltar vi på oss, men vad gör vi med våra hundar? Ska dom också kläs på när temperaturen sjunker, kanske både mössa och skor för att inte bli förkylda? Och hur ser modet ut för hundkläder? Sandra Sjödin på en djuraffär i Sundsvall kommer till studion och berättar.

17.12: Kvällstips, har du nått kul på gång så hör av dig.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (060-19 03 57) (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".