1 av 3
En "Sundsvallare" i bröd är något riktigt norrländskt tycker Anders Westlander som driver ett gatukök i centrala Sundsvall. Foto: Johanna Vackdahl
2 av 3
Stekt fläsk med löksås och potatis är riktigt norrländskt och gott tycker Kenneth Häggström som toghandlare i Sundsvall sedan 35 år. Foto: Johanna Vackdahl
3 av 3
Älgkött är det mest norrländska i matväg tycker Anders Sundström som är kock i centrala Sundsvall. Foto: Johanna Vackdahl

Efter tre torsdagen 22 oktober

I jakten på den riktigt norrländska maten sänds programmet från en restaurang i Sundsvall. Du hör om Försäkringskassan som kritiseras för långsam handläggning. Om anställda på landstinget Västernorrland som har årskort som strider mot regler. Så blir det finsk skola.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.00-16.00: Vi sänder direkt från Norra berget i Sundsvall där vi ska diskutera norrländsk mat med med Carl Jan Granqvist, kockeleverna Jannike Wickman och Sara Hautamäki, båda i årskurs 2 hotell- och restaurangprogrammet Härnösand samt deras lärare Carina Brandström.

Du hör även Kerstin Kårén, mjölkbonde i Resele och projektledare för nätverket Smaklust Västernorrland - och vår reporter Johanna Vackdahl som letar norrländsk mat i centrala Sundsvall.

16.12: Upprepad kritik 1: Försäkringskassan får förnyad kritik för långsam handläggning. På Försäkringskassan i Sundsvall, som handlägger omprövningsärenden från hela landet, ligger till exempel sex månader gamla ärenden orörda och väntar på handläggning - hur kommer det sig? (Reporter Ingrid Engstedt Edfast)

16.18: Upprepad kritik 2: Igår berättade vi om revisionsrapporten som undrar varför landstingsstyrelsen inte får ordning på ett okänt antal årskort till anställda på tåget och flyget under 2008. Vi söker fler kommentarer.

17.05: Finska skolan - om det norrländska i Finland. Där heter halva landet Lappland, och man äter hellre kaffeost än haloumi - trots att det nog är ganska lika.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (060-19 03 57) (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".