Gina Dirawi, en av länets tre kvarvarande webbjokrar till Melodifestivalen. Här tillsammans med Efter tres programledare Johanna Vackdahl. Foto: Sofia Forell

Efter tre fredagen 23 oktober

Socialdemokrater diskuterar höjd landstingsskatt som ett alternativ för att komma till rätta med landstingets dåliga ekonomi, professor i Nationalekonomi tror på ny skatt för att få Norrland på fötter, och oro att kyrktjuven ska slå till igen, idag släpps han på fri fot efter avtjänat straff.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet .

15.08:  Kan det blir en höjning av landstingskatten nästa år? Socialdemokraterna i Västernorrland samlas för att diskutera landstingets dåliga ekonomi, och höjd skatt är ett av alternativen som kommer upp på bordet. Ingemar Nilsson, partiets ombudsman i länet, med på telefon.

15.14: Ingen kraft längs kraftälv. Sundsvalls kommun släcker belysningen längs vägen mellan Indal och Timrå och boende upprörs över mörkläggningen. Reportage av Ulf Thonman och Karin Lycke.

15.20:  Lägg regional fastighetsskatt på skog, vatten och malmfastigheter och se till att Norrland får del av allt som produceras i regionen. Professorn i nationalekonomi Åke E Andersson har tagit fram en modell för hur Norrland skulle kunna dra större ekonomisk nytta av sina naturresurser. Och samtidigt kanske ha råd att ha vägbelysningen tänd?

15.38: Kyrktjuven har avtjänat sitt straff och utvisas från Sverige, men polisen befarar att han kan återvända. Christer Suneson ger oss en bakgrund om mannen som bestal flera kyrkor i Västernorrland på deras allra mest värdefulla klenoder.

15.42: Vilket skydd har kyrkorna idag mot inbrott och stölder? Har kyrkan lärt sig av erfarenheten? Och hur ser Svenska Kyrkan på risken för nya stölder? Rickard Isaksson, stiftsantikvarie, i studion.

15.50: Gina Dirawi, en av länets tre kvarvarande webbjokrar till Melodifestivalen, dyker upp i studion och kanske sjunger en trudelutt. Någon har kallat henne för Sundsvalls svar på Nelly Furtado. Lyssna så får du höra själv.

16.12: Du möter Bertil Hedman, skivbolagsdirektör, fackligt förtroendevald, rockklubbsengagerad, gallerist, styrelseledamot för rockklubb OCH distriktssköterska. 60 år ung har han många järn i elden och nu gör han radio också, bland annat om en upplevelse på Roskildefestivalen som förändrade hans liv.

16.18: Nyhetsklippet, tävlingen för dig som hänger med i vad som händer i länet, häng på telefonen och var med och tävla.

17.07: Folklivsfanatiker Job Andersson berättar hur det gick till förr, Thunder svarar på lyssnarfrågor och Kaj och Håkan jagar riddarspöken i mammas nya kille.

17.23: Kvällstipset handlar om basket i Kramfors.

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (060-19 03 57) (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".