Efter tre torsdagen 29 oktober

Hägglunds får rätt i domstol. Ägandet av flygplatser ovisst när storebror släpper handen. Bort med åldersnojan för alla 50-åringar. Jakten på knivskärare i Örnsköldsvik. Så en tjuvkik på Östersund och Trondheim.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Far och flyg för våra flygplatser? Staten upphör med ägandet, och nu är det upp till kommunerna att lösa finansieringen för flygplatserna. Hur ska det gå till? Kommer alla tre att överleva? Kramfors/Sollefteå flygplats har alltid stått på egna ben och Jan Johansson (S), kommunalråd tror det nu blir svårast för Örnsköldsviks flygplats. Dick Jansson, VD Handelskammaren Mittnorrland kommer till studion - om de stundande förhandlingarna om statliga bidrag, kommunala skattepengar och eventuella privata aktörer.

15.15: Strax före klockan fyra i morse fick polisen larm att en 27-årig man blivit knivskuren i magen, i en lägenhet i Örnsköldsvik. Leif Sundin, förundersökningsledare vid polisen i Örnsköldsvik hör du om spaningsläget.

15.37: Höstlovskul - eller? För hur kul är det att se hur man kommer att se ut som gammal? Andra kanske får skratta i alla fall... Vår ungdomliga praktikant Karin Johansson testar det hela på Technichus i Härnösand.

15.45: Vi ska vara stolta när vi är 50+ och ser ut som det. Charlotta von Zweigbergk, har skrivit boken "Cirkus 50". (Reporter Katarina Gunnarsson)

16.12: Svenska statens upphandling av pansarterrängfordon måste göras om. Länsrätten i Stockholm går på BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsviks linje. Idag kom domen i den uppmärksammade tvisten mellan BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik och försvarets materielverk, FMV, gällande upphandlingen av militära fordon. En dom som i en förlängning handlar om minst 300 jobb. (Reporter Lennart Sundwall)

16.18: Nu öppnas flera Norrlandsfönster. Vi ska via manshöga datorskärmar kunna prata med folk på "annersia" - i detta fallet personer i Sundsvall, Östersund och Trondheim.

17.05: Finska skolan har tagit fram de orangea och svarta kritorna - även vi pratar om Halloween. Du får några matnyttiga tips om hur du kan få till skräck på matbordet. Magister Mauri Junes leder provsmakningen.

17.12: Mer skräck - nu i Sollefteå där det blir godis, spökerier och eldar.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Johanna Vackdahl (060-19 03 45) (johanna.vackdahl@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista