Efter tre tisdagen 3 november

Invigning av det så kallade superfängelset. Gravida kvinnors rätt till sjukpenning slogs fast i dom. Firande av Hubertusdagen. Besök av den tillträdande biskopen. Så recension av kommunernas hemsidor från ett ungt perspektiv.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Anstalten i Saltvik utanför Härnösand, det så kallade "superfängelset" invigs idag med både anstalt och häkte som får totalt 191 platser. Idag invigning bl a med justitieminister Beatrice Ask (M). Reporter på plats är Ulla Öhman. Du hör även en faktabeskrivning av den "nya" kriminalvården signerad Mittuniversitetspraktikanten Gabriella Karlsson.

15.14: Vart tog Hubertus vägen från almanackan? Kungens namnsdag är förkortad till Hubert och vad betyder det denna dag då det enligt sägnen är dags för björnarna att gå i idé? Språkprofessorn Sture Allén är med så säger vi grattis på "namnsdagen" till Jerker Hubertus Bergman, i Örnsköldsvik - en av två Hubertus i Västernorrland.

15.25-16.00: Tuulikki Koivunen Bylund är tillträdande biskop i Härnösands stift - den första kvinnan. I Efter Tre berättar hon om rädslan för möss, bokfavoriter och hur hon ser på möjligheten att sända gudstjänster över internet. Efter klockan 16.00 hoppas vi att hon hinner chatta med lyssnarna.

16.12: Vilka blir konsekvenser av domen i Stockholms tingsrätt i den fortsatta bedömningen av gravida kvinnors rätt till sjukpenning? Du hör Eva From i Ånge berätta om sin graviditet med foglossning och problem med sjukskrivning. Vi söker kommentarer från Försäkringskassan.

16.25: Tillträdande biskopen Tuulikki Koivunen Bylunds chatt - hur har det gått? Många frågor? Och vilka?! En direktrapport från redaktionen.

17.05: Kulturtisdag - idag kommer bloggaren och gymnasieeleven Johanna Sjödin till studion. Hon har fått i uppdrag att kolla in våra sju kommuners hemsidor ur ett ungt perspektiv och berättar också om sin blogg.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (mikael.b.andersson@sr.se)

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista