Efter tre onsdagen 5 november

Efter Tre pratar mansroller, sexism och hemliga jobb denna onsdag. Vi funderar också på vad det betyder för vindkraften att det blåser mindre i Norrland, enligt en rapport från SMHI. Och så diskussion om landstinget "Svarta lista", vilka blir prioriteringarna och hur har dom prioriterat i landstinget Jämtland?

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Killar - hamnar lätt i fack som hård, händig och hårig? Vår reporter Karin Lycke har varit på killträff på Nivrenaskolan söder om Sundsvall där kurator Annelie Haglund och manskonsulten Roger Kangas funderar med en grupp högstadiekillar vad, eller hur, en kille är.

15.15: Tjejer - hamnar lätt i fack som mjuk, matglad och mejkad? Skådespelare Lo Kauppi och dansare Anna Vnuk kommer till studion med bitar från föreställningen som har Norrlandspremiär i Skönsberg, Sundsvall, ikväll.

15.37: Tema - "hemliga" jobb. Idag hittar vi till växeln till Timrå kommun som inte ligger där man kanske kan förvänta sig att den ska ligga... Reporter Oskar Pierro.

15.50: Många har uppfattningen att vindarna ökat i Sverige under årens lopp. Men detta är en myt. I stället har faktiskt vindarna avtagit. Det framgår av en ny studie från SMHI - och största minskningen av blåsten sker i norra Sverige. Hur går det ihop med alla vindkraftverk som byggs? Vi söker kommentarer på det.

16.12: Landstingets "svarta lista" - vad ska prioriteras bort? Och hur vet man att en liten besparing i slutänden inte ger en stor kostnadsökning? T ex att ta bort stödsamtal till förlossningsrädda gravida - kan det öka antalet (dyra) kejsarsnitt? Chefsläkare Per Skude är ansvarig för prioriteringsarbetet - som ska vara klart 2011.

Andra landsting, som det i Jämtland, har redan gjort listor på allt som ska bort. Jag ringer Kerstin Andersson-Thorell i Östersund om reaktionerna när mer än 40.000 åtaganden nu försvinner i Jämtland.

16.22: Nu börjar vaccineringen på länets skolor. Ulla Öhman har besökt Ullångers skola och pratat med barn, föräldrar och annan personal om beslutet att vaccinera mot svininfluensan. Inte alltid så lätt.

17.05: Djuronsdag! Idag kommer Eva Michold från Indal med sina två marsvinshonor - Majsan och Mysan. Hur sköter man marsvin, vad äter de, blir de tama och sällskapliga? Mycket om marsvinen alltså!

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (060-19 03 57) (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista