1 av 3
"Jag ser det som en seger för hela samhället" säger Ingela Eriksson på DHR i Sundsvall-Timrå, som kritiserat Postens nya brevlådor. Foto: Christer Suneson
2 av 3
Helen Caro, Årets domare på fotbollsgalan. Här med sonen Kasper. Foto: Johanna Vackdahl
3 av 3
Jürgen Holoch, Alnöbo från Tyskland, minns hur det var under Berlinmurens tid. Foto: Johanna Vackdahl

Efter tre tisdagen 10 november

Kammarkollegiet säger nej till regionbildning. Alnöbo minns Berlinmurens fall genom fotoutställning. Uppfinnare tar fram ny brevlåda åt Posten. Årets fotbollsdomare gästar programmet och kinesiska är dagens språk.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Region/regioner i norr får nej av Kammarkollegiet. Men tre (s)-kommunalråd respektive landstingsråd förefaller nu sätta sitt hopp till borgerliga regeringen att man ändå ska ge klartecken. Du hör alla tre i Efter Tre - Elvy Söderström (Örnsköldsvik), Ewa Söderberg (landstinget), Anita Bdioui (Sundsvall).

15.20: Den massiva kritiken mot postens nya höga brevlådor får nu Posten att ändra sig - man ska ta fram en ny låda. Frågan är hur en sådan kan se ut som både är tillgänglig för alla och som fungerar för Postens personal. Sten Wigert, ordförande i föreningen Idéforum Ångermanland är med.

15.37: Veckans tema är språk - och idag blir det kinesiska som över en miljard människor talar. På Hagaskolan i Sundsvall finns elva tjejer på högstadiet som har mandarin - rikskinesiska på schemat. Reporter Karin Johansson.

16.12: Senaste nytt!

16.18: Helene Caro, assisterande domaren i damallsvenskan och herrarnas division 1 fick utmärkelsen Årets domare på fotbollsgalan igår. Direkt från Stockholm är Helene caro med i Efter Tre-studion!

17.05: Kulturtisdag: Jürgen Holoch, Alnöbo från Tyskland minns hur det var 1961 då Berlinmuren började byggas - och idag har han tittat på en utställning på Bildens Hus i Sundsvall om murens fall för 20 år sedan. Jürgen Holoch kommer till studion och vi pratar både om Tysklands historia och utställningen som fotograferats av tjeckiske fotografen Tomas Svoboda.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".