1 av 2
Dessa ståltrådsbitar hittades i en sallad. Foto: Sofia Forell
2 av 2
Taubesällskapet Nordosten med Bosse Sahlen, Lennart Dahlin, Gunnel Dahlin, Inger Svalberg och Inger Sahlen. Foto: Sofia Forell

Efter Tre fredagen 13 november

Ståltråd hittades i lunchsallad. Kackerlackorna bosätter sig i Norrland. Det blir också en kulturfylld eftermiddag när Taubesällskapet Nordosten gästar och Härnösand blir utan bokhandel. Och som vanligt på fredagar blir det Nyhetsklippet och Mammas nya kille.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet .

15.07: Plåtbitar i maten - det fick en kollega i sin lunchsallad nyss. Nu gick det bra, hon hann spotta ut de vassa sakerna. Men om de hade hamnat i magen - kan den som drabbas då få ersättning? Du hör Daniel Tokazier, platschef på MO Catering i Haninge.

15.20: Kackerlackor gillar även nordliga breddgrader, skadedjurssanerarna har att göra även i vårt län. Har dessa urgamla insekter några naturliga fiender? Lars-Åke Jansson, doktor i zoologi och jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet är med.

15.37: Taubesällskapet Nordosten gästar Efter Tre idag - Bosse Sahlen, Lennart Dahlin, Gunnel Dahlin och Inger Svalberg. Du får höra ett par visor och mycket om Evert Taube förstås.

16.12: Lärdomsstaden Härnösand ("Norrlands Athen") blir utan bokhandel - eller finns det hopp? Tim Falbe som länge jobbat i den bokhandel i Härnösand som ska stänga är med i Efter Tre...

16.18: Populära Nyhetsklippet, vår ständiga fredagstävling - ring 060-66 33 77 när du känner igen nyheten du hör i din radio vid denna tid.

17.05: Hans vill bli besatt, Thunder slåss i mörker och Kompass jagar en spökbjörn. Mammas Nya Kille från P3 funkar utmärkt även i P4!

17.22: Att snoka efter fynd är en hobby många har - begagnade böcker, kläder eller varför inte leksaker. Natursnokarna i Timrå är med och ger tips på just leksaker som tål fler tuffa tag av nya små knattar. Sara Andreasson är med och ger dig ett tips för lördagen.

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)
Producent: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".