Efter Tre tisdagen 17 november

Peter Forsberg och Markus Näslund tillbaka i Modo, ska dom rädda laget? Och klirr i kassan för SFI-studenter som lär sig svenska fort. Det och lite till i Efter Tre som också har telefonväkteri om spöken!

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet .

15.07: Både Peter Forsberg och Markus Näslund klara för Modo, och Foppa spelar redan ikväll. Är detta räddningen för Modo, två gamla hockeyrävar som ska gå in och styra upp spelet? Vi hör reaktioner från Örnsköldsvik och får en bländande analys av radiosportens Christer Jonasson, som bara är försiktigt postitiv ...

15.15: Klirr i kassan för SFI-elever som lär sig svenska fort. Örnsköldsvik är en av testkommunerna för regeringens nya giv att förbättra SFI-undervisningen. Hur tänker man, och hur tänkar man i Sundsvall, som inte ville hoppa på bonuståget. Diskussion med Joao Pinheiro, socialdemokrat och politiskt ansvarig för SFI i Sundsvall och Anette Bergström rektor för SFI i Örnsköldsvik.

15.36: Telefonväkteri om spöken. Ring in och berätta om dina spökupplevelser! Telefonnumret är 060 66 33 77. I studion sångentreprenören Helena Bruhn som varit spökkänslig sen hon var liten och med på telefon Sven-Eric Morhed, teolog och kyrkoherde som forskat kring människors övernaturliga upplevelser. Ring ... om du törs ...

16.08: Stopp för våldet mot kvinnor och barn NU! Så låter det när länsstyrelsen ordnar semineridag i Sundsvall om bland annat hedersvåld, trafficking och våld i nära relationer. Maria Antonic, sakkunnig om jämställdhet på länsstyrelsen i studion och berättar mer om hur våldet ska stoppas.

16.22: Är bara mammorna välkomna när Bobergsgymnasiet i Ånge bjuder in föräldrar och elever till utbildningsmässa på lördag? Det kanske är att dra det lite hårt, men mammorna är hursomhelst "extra välkomna", enligt information på kommunens hemsida. Birgitta Burmeister, rektor, berättar varför.

17.08: Kulturtisdag handlar om bokbussen i Ånge som är tillbaka "on the road" efter två veckors frånvaro. Vad händer med kulturen i glesbygden när chauffören blir sjuk? Bokbusschaufför Rolf Högberg med på telefon från någonstans i Ånges vilda utmarker ...

17:15: Mer kulturtisdag, nu om Sundsvall som har fått sin första engelskspråkiga nyhetssajt. Bakom den ligger mastersstudenten Omer RosenbaumMittuniversitetet, som kommer till studion och berättar varför han vill skriva om Sundsvall, på engelska.

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".