1 av 3
Kön ringlar sig både på in- och utsidan av totohallen på Bergsåkers travbana i Sundsvall. Foto: TullaMaja Fogelberg
2 av 3
Falsk 1000 kronorssedel. Foto: Polisen
3 av 3
Inger Jahns har fyllt 80 år men driver fortfarande sin butik i Kramfors. Det är lättare att sälja päls nu än på många år, säger hon. Foto Ulla Öhman

Efter Tre onsdagen 18 november

Vaccinering för alla idag. Debatt om ny storskola i Timrå. Ung kvartett misstänks för sedelförfalskning i Örnsköldsvik. Maskrosbarnet Therese Eriksson om sin föreläsningsturné. Så är pälsen på väg tillbaka.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet
.

15.07: Hur har det gått? I dag öppnade landstinget sina portar för alla som vill komma och vaccinera sig. Hur ser det ut på vaccinationsplatserna någon timme in på eftermiddagen? Finns det nått kvar? Är det ok att svänga förbi efter jobbet och ta en spruta? Direktrapporter från Härnösand, Sundsvall och Örnsköldsvik och även läget från dom andra platserna i länet.

15.15: Maskrosbarnet Therese Eriksson på föreläsningsturné i länet, om hur det är att växa upp med en missbrukande förälder. Om skammen att berätta, och om vilka reaktioner hon möts av när hon berättar om sin uppväxt för elever i Västernorrland. Direkt från studio i Örnsköldsvik.

15.38: Veckans spöktema riktar blickarna mot jämtländska Ragunda, kommunen vars turism bland annat lever på döden. Spökerierna på prästgården i Borgvattnet drar fulla hus under säsong, och kommunen är inte sen att utnyttja andeväsen i sin marknadsföring. Kanske ett tips till turistmänniskorna i Västernorrland? Therese Bengard, informatör i Ragunda, med på telefon.

15.50: Fyra män misstänkta för sedelförfalskning i Örnsköldsvik, ja hur lätt är det egentligen att förfalska en tusenlapp och hur upptäcker man att sedeln inte är riktig? Maria Näslund, förundersökningsledare på polisen i Övik berättar mer.

16.12: Förslag om storskola i Timrå väcker debatt. Stig Edfast ger oss en bakgrund och Lars-Erik Nordin (C) oppositionsråd debatterar förslaget med Mats Wallin (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

17.08: Djurtemat handlar om kläder av djur. Skinn, päls och andra hudar börjar växa sig populärt igen och Ulla Öhman har träffat skinn- och pälshandlaren Inger Jahns i Marieberg med lång erfarenhet av yrket, Inger Jahns. Det blir en djupdykning bland jackor, kappor, byxor och mössor, men också en diskussion om djurhudens vara eller icke vara som mänsklig extrahud.

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (060-19 03 57) (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".