Efter Tre tisdagen 24 november

Julskinka eller inte, konstgräs vs badhus och kulturtisdag om översättningar i dagens Efter Tre.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet
.

15.08: Blir det någon julskinka i vinter? Många satte nog frukostskinkan i halsen när dom hörde Ekot rapportera om vanvård av grisar, om smutsiga stallar och om döda grisar som lämnas kvar och blir uppätna av dom andra grisarna. Reporter Anna Ahlström gav sig ut på stan för att höra hur folk reagerar. Och hur har grisarna det i Västernorrland?

15.15: Mer om aktieoptionerna i Örnsköldsvik. Chefer fick erbjudande om att köpa aktieoptioner och tjänade miljoner, samtidigt som lågkonjunkturen slog till och arbetarna fick sänka sina löner. Vad innebär detta för stämningen på företaget?

15.23: Ånge tar emot ensamkommande flyktingbarn, av "rent humanitära skäl" enligt oppositionsrådet(C) Magdalena Flemström. Samtidigt blir det nio jobb i kommunen. Hon är med på telefon.

15.38: Veckans budgettema går in på sin andra dag och idag får Efter Tre besök av Mats Boström, som ska hjälpa oss fixa en budget. Han ger oss handfasta tips på hur vi håller ekonomin i schack, och berättar om vilken hjälp man kan få om det går överstyr.

16.12: Aktiebolaget bakom konstgräshallen i Sollefteå har fått blodad tand, nu vill styrelsen gå vidare och satsa på full stor konstgräsplan vid Nipvallen. Samtidig funderar kommunen på att bygga badhus för 140 miljoner. Finns det någon motsättning här? Elisabeth Lassen(S) kommunalråd och Lars Göran "Lillen" Forslund, känd fotbollsprofil, diskuterar.

17.05: Kulturtisdag handlar om översättningar med Ylva Kampe och Lena Jonsson i studion.

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (060-19 03 57) (mikael.b.andersson@sr.se)