Barnbidraget för Cecilia Ehems dotter drogs in när familjen åkte till Kenya i åtta månader och adopterade sin nya son Ambros. Foto: Johanna Vackdahl

Efter tre fredagen 11 december

Poliser ska arbeta som brandmän och ambulansvårdare i pilotprojekt. Adoptivföräldrar förlorar barnbidrag. Så välkomnas 16 nykläckta poliser till Västernorrland.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Kan en brandman rycka ut som polis? Och en polis som brandman eller sjukvårdare? Landshövding Bo Källstrand vill i alla fall att regeringen utreder möjligheten och föreslår Västernorrland som försökskanin. Bo Källstrand och länsstyrelsen vill på det här sättet få trygghet och service närmare glesbygden. Debatt mellan Carina Ytterström, Facklig representant polisen i Sundsvall och Håkan Söderholm, beredskapsdirektör länsstyrelsen,

15.14: Barnbidragslagen ställer till problem för adoptivfamiljer som måste stanna utanför eu längre än ett halvår. Vid adroptivprocesser som drar ut på tiden dras nämligen barnbidraget in för familjens tidigare barn. Diskriminerande tycker Cecilia Ekhem i Kvissleby, söder om Sundsvall, som tillsammans med man och dotter åkte till Kenya för adoptera sonen Ambros. (Reporter Johanna Vackdahl)

15.20: Mats Mattsson som är verksamhetsansvarig för föräldraförsäkring i Sverige svarar på kritiken om indragna barnbidrag vid långa adoptionsprocesser.

15.37: Frilansjournalisten och marknadsekonomen Catherina Ronsten har tillsammans med hennes kollegor i fyra olika omgångar samlat berättelser om möten. Möten människor emellan som förändrat liv. I den senaste boken får entreprenörer berätta om möten dem har haft som ändrat hur de ser på livet, och i vissa fall även deras framtid. Julia Hamrin från Sundsvall är med i den här boken.

15.46: För ett par timmar sedan fick 16 nyutbildade poliser sina diplom på Murberget i Härnösand. De är det senaste tillskottet till Västernorrlands polisstyrka. Och vi undrade - Vad rör sig i huvudet på en nyutexaminerad polis? Hur ser man på sitt yrke när man står där precis på gränsen mellan utbildningen och verkligheten? Lina Sundberg är en av de sexton som idag fick sitt diplom.

15.54: I morgon lördag öppnar en bild och fotoutställning på Örnsköldsviks museum. Thure Schelin bankdirekör och död 1996 var en ivrig och duktig amatörfotograf under 60 års tid och det är närmare 400 bilder som nu kommer att visas fram tills i slutet av januari. ånga av Thure Schelins bilder visar dom bränder som förekommit i Örnsköldsviks historia.

16.12: Ett Luciatåg från Esetiska programmet på Hedbergska kommer för att underhålla oss med några Luciasånger.

16.18: Lucka 11 i vår webbiga julkalender. Luckan gnisslar upp 06.00 på sverigesradio.se/vasternorrland och sedan har du ju fram till kl 16.00 på dig att gissa ljudet och mejla in svar, namn och telefonnummer - lycklig vinnare får chans till bonuspris i radio.

17.05: Mammas nya kille

Programledare: Linnéa Ericsson (linnea.ericsson@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista