1 av 4
Ställ en fråga om tv till Eva Hamilton, vd för Sveriges Television. Foto: Maja Suslin/Scanpix
2 av 4
Idag beslutas om skolorna i Arnäs, Gottne och Solberg ska läggas ner. Foto: Lennart Sundwall.
3 av 4
"Nackstabadet behövs för barnfamiljerna" säger Berit Karlsson från Kvinnoforum Sadaka som driver badet under sommaren. Foto: Johanna Vackdahl
4 av 4
Vilka frågor har du som tv-tittare? Passa på att fråga Eva Hamilton, vd för Sveriges television. Foto: Scanpix / Bertil Ericson

Efter tre måndagen 14 decemeber

Utomhusbad i fara när Sundsvalls kommun ska spara. Skolor i fara när Örnsköldsviks kommun ska spara. Inga frågor ska däremot sparas när SVT:s vd, Eva Hamilton är med i telefonväkteri om tv.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Samtidigt som bygget av Himlabadet i Sundsvall går back med miljoner varje år, föreslår kommunen att tre utomhusbad bli utan kommunala bidrag. Berit Karlsson från Kvinnoforum Sadaka, som driver Nackstabadet, berättar om föreningens reaktioner. (Reporter Johanna Vackdahl)

15.10: Varför kommunen föreslår att strypa bidragen till utomhusbaden berättar Ulla Näsman, chef vid kultur- och fritidsförvaltningen, Sundsvalls kommun.

15.14: E-charity - detta engelska uttryck möjligen slår ut det svenska välgörenhet. Men det handlar om samma sak, fast elektroniskt. Hur några Sundsvallskillar gjort detta till en affärsidé hör du Hampus Lundgren berätta.

15.35-16.00: Fråga vad du vill om Sveriges Television. Dess vd Eva Hamilton är med direkt i telefonväkteri: 060-66 33 77. Vad gör publicservice-tv för unga? Är licensavgiften rimlig? Var är utländska filmer på andra språk än engelska och svenska?

16.12: Tre orter kan förlora sina skolor om Örnsköldsviks kommuns kommunfullmäktige bestämmer så idag. Skolorna i Gottne, Arnäs och Solberg. Vår reporter Lennart Sundwall ger dig en direktrapport.

16.18: Webb-kalendertävlingen får sin lyckliga upplösning i radio. Klurigt webbklipp har under dagen givit flod av förslag på vad det handlar om - följdfrågan minst lika klurig. Och vem som vann vet du om du lyssnar...!

17.05: Guldskimrande sportpanel med Josefin Reiser, Sundsvalls Atletklubb, som visade sin klass under SM i tyngdlyftning i Uppsala nyligen, med en guldmedalj som resultat. Och Elin Tjärnström, Örnsköldsvik innebandy, är forward och var med om att ta en VM-guldmedalj i helgen. Vi diskuterar konsten att vara bäst och om medaljen har en baksida. Det kan i så fall gälla dopning - apropå det stora tillslaget förra veckan.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista