1 av 2
"Storleken har betydelse" säger teveförsäljare Peter Lundahl, som mött många kunder som ångrar köp av en för liten teve. Foto: Mikael Andersson
2 av 2
Personalen knyter ihop banden mellan primärvård, sjukhusmottagningar, folktandvård och kommunens verksamhet i Närvården. Foto: Ulla Öhman

Efter tre onsdagen 16 december

Framtiden klubbas för kultur som hänger löst. Närvården invigs i Härnösand. Du lotsas från alla dumburkar till ett vettigt teveköp. Så allt om att vara fodervärd.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.08: Kultur och fritidsnämnden i Sundsvall har besparingar på dryga 16 miljoner att ta ställning till under dagens sammanträde. Det handlar om utebad, kulturkativiteter för ungdomar, bidrag till föreningar och en massa annat som politikerna ska ta ställning till. Ingrid Engstedt Edfast träffar några berörda som med spänning följer politikernas tankegångar.

15.15: Nya närvården invigs i Härnösand. Tre vårdcentraler plus folktandvården plus det som finns kvar av dagsjukvård i stan samlas på samma ställe. Ulla Öhman finns där och rapporterar direkt från invigningen.

15.38: Veckans teve-tema fortsätter, i dag har producent-Micke tagit sig ut till ett köpmecka utanför Sundsvall och grottat ner sig i teveapparaternas mystiska värld. LCD, LED eller Plasma, det är frågan. Och vad spelar storleken egentligen för roll?

15.45: Mer om tekniken runt dumburken.

16.12: Ingrid Engstedt Edfast ger oss senaste nytt om besparingarna inom kultur och fritidsförvaltningen i Sundsvall. Hur blev beslutet till slut, och hur resonerar beslutsfattarna?

16.20: Julkalender den 16 december, glöm inte att gå in och var med och tävla på sr.se/vasternorrland. Fina priser att vinna.

17.05: Djuronsdag handlar om att vara fodervärd. I studion finns Lars Berg, chef på hundavelsstationen i Sollefteå och Maria Hansson, fodervärd i Bjästa. Hon tar med sig ledarhunden Liam.

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista