Filmregissören Måns Berthas. Foto: Sofia Forell

Efter tre torsdagen 17 december

Thomas Quick, dömd för åtta mord, beviljas resning i ett av mordfallen. Du hör om en dyster framtid för länets revyer. Om att göra film för teverutan. Så möts två kandidater till rollen som nytt landstingsråd.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.08: Thomas Quick, dömd för åtta mord, beviljas resning för mordet på en israelisk turist i Dalarna 1988. Vad betyder det för mordet på Johan Asplund, som Thomas Quick också har dömts för. Johans mamma, Anna Clara Asplund är med, och vi hör också Pelle Svensson, advokat, som tror att Thomas Quick kommer att frias från alla åtta morddomar nu.

15.15: Revylänet Västernorrland går en dyster framtid till mötes. I Örnsköldsvik är det slut på revyer och det ser mörkt ut även på andra fronter i länet. Reportage Lennart Sundwall.

15.38: Tevetemat handlar om att göra film, för teve. Filmregissören Måns Berthas kommer till studion och berättar om att göra film, och vilka filmer som passar bäst för teveapparaten. Men hur är det med hans eget tevetittande?

15.45: Mer om filmer på teve med Måns Berthas.

16.12: Två starka S-kvinnor toppar socialdemokraternas vallista till landstingsfullmäktige nästa år. I topp, Elisabet Strömqvist, Härnösand och ordförande i landstingets hälso- och sjukvårdsdelagation och arvtagare till nuvarande landstingsrådet Ewa Söderberg, som slutar efter denna mandatperiod. På andra plats finns Eva Back, Sundsvall, tidigare kommunalråd, som gör politisk comeback på landstingsscenen. Upplagt för en politisk strid mellan Medelpad och Ångermanland? Du möter båda i Efter Tre.

16.22: Julkalendertävling med fina priser. Öppna luckan på sr.se/vasternorrland, lyssna, gissa och skicka in ditt svar via mejl på eftertre@sr.se, fina priser att tävla om.

17.08: Grande Finale i finska skolan med vår finske nestor Mauri Junes. 200 år har gått sen Sverige och Finland skiljdes åt, det har uppmärksammats detta märkesår 2009 bland annat i vår finska skola, och nu är det dags för examen.

17.20: Kvällstips. Kanske har du nått kul att komma med. Skicka ett mejl i såna fall.

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista