1 av 2
Calle Mikaelsson, Olle Mikaelsson och Danne Falk i Black Creed. Foto: Sofia Forell
2 av 2
Calle Mikaelsson i Black Creed. Foto: Sofia Forell

Efter tre fredagen 18 december

Kylan fick bilar att stanna och Mellansels bor att frysa när strömmen gick. Ångebandet Black Creed spelar hårdrock i akustisk tappning. Landstingsrådet svarar på varför Västernorrland missar kömiljardspengar.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.10: Kyla, kyla, kyla, reporter Anna Ahlström har gett sig ut på Örnsköldsviks gator där bland annat många bilar stannat på grund av kylan.

15.15: SMHI lovar kyla hela julhelgen. Sten Laurin, meteorolog, med direkt.

15.20: I Mellansel bröts strömmen i natt, när termometern visade 30 minus. Hur gick det? Och varför? Hör bybor och Vattenfall som äger nätet, och vars reservsystem inte fungerade som det skulle.

15.38: Ångebandet Black Creed spelar avskala hårdrock i studion. Vad är det med Ånge som föder fram metalband efter metalband? Black Creed ger oss några svar och så hör vi också om den nystartade rockklubben på orten.

16.12: Ewa Söderberg (S) landstingsråd i Västernorrland, förklarar varför landstinget går miste om hälften av kömiljardspengarna som skulle kunna ramla ner i Västernorrland, om landstinget lyckats korta köerna mer. Dribbel med statistik, enligt henne. Hör också socialminister Göran Hägglund, som lyfter fram Västernorrland som ett gott exempel, trots att landstinget kommer sist i klassen.

17.08: Vilka krav kommer kommunal att ställa i nästa års gigantiska avtalsrörelse? Kjell Sjödin, ordförande kommunal i Västernorrland med på telefon.

17.12: Mammas nya kille intar scenen.

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista