Efter Tre tisdagen 12 januari

700 personer blir av med sina jobb på länssjukhuset Sundsvall/Härnösand, hur reagerar politiker i framförallt Sundsvall där dom flesta som blir arbetslösa hur hemma? Vi pratar också med Mantec, konsultfirman som ska berätta hur besparingarna på sjukhuset ska genomföras, och så blir det brist på bassäng, politisk musik och lite stipendier i Efter Tre.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Varslet i Sundsvall då 700 personer i landstinget förlorar jobben kan vara det största någonsin. Arbetsförmedlingen har börjat treva sig fram i det nya läget - och kommer troligen att ha arbetsförmedlare på plats på sjukhuset inom kort. Men läget är dystert - cirka 8.000 söker redan jobb i länet och det finns runt 600 lediga jobb - med helt andra krav på kvalifikationer. Arbetsförmedlingschefen Michael Persson ger dock ett litet hopp: Norge.

15.15: Kanske går det att jämföra varselsituationen med bilindustrins Trollhättan. Med den viktiga skillnaden att trollhätteborna har pendlingsavstånd till en stor arbetsmarknad i Göteborg. Var är krisgrupperna för Sundsvalls del? Vad kan och vill politikerna göra? Till Efter Tre-studion kommer Sundsvalls kommunalråd Anita Bdioui (S) och oppositionsrådet Magnus Sjödin (M).

15.37: Mantec är konsultföretaget som föreslår de stora förändringarna för landstinget Västernorrland. Igår hörde du sjukhusdirektören i Sundsvall/Härnösand säga att det måste till hårda tag under en kort tid - för att få en hållbar utveckling på sikt. Trots att konsulterna kostar 40-50 miljoner kronor menar han att det ändå är den bästa lösningen. Vad grundar Mantec sina råd på? Vad har man för erfarenhet från andra ställen? Styrelseordföranden Göran R Svensson är med direkt i Efter Tre.

15.52: I morgon dansas julen ut - i och med tjugondag Knut. En årskrönika till ska vi hinna med - och minnas 2009. Denna är signera länets nordligaste SR-reporter: Lennart Sundwall!

16.12: Länets bästa idrottsungdomar - de två får vardera 5.000 kronor att utvecklas vidare med. Och vad de heter avslöjar vår reporter Ulla Öhman i direktsändning.

16.18: Hur ska härnösandsbarnen lära sig simma när badhuset stänger under ett helt år? Ska barnen skjutsas till andra badhus, eller kan simundervisningen vänta till de uppfräschade lokalerna öppnar igen. Ulla Öhman reder ut.

17.05: Politisk musik - finns det idag? Vi är många som minns Pugh, Ebba Grön, Janis Joplin, Nationalteatern... musik på vänsterkanten. Vad finns det för tongångar på högerkanten?

Till studion kommer Elsa Sjögren som gjort en sång om "det himla Himla badet" - ett inlägg i debatten var kommunala pengar ska satsas. Det gäller ju att inte kasta dem i sjön...

Också Theresa Bystedt, arrangör av punkspelningar, och som jobbar på fritidsgården Domsaga kommer. Och så lyssnar vi på några politiska låtar - från vänster till höger.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (060-19 03 57) (mikael.b.andersson@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista