Godis i form av penisar och vaginor, från en godisaffär i Bredsand utanför Sundsvall. Foto: Mikael Andersson

Efter Tre onsdagen den 13 januari

Man från länet misstänkt för grovt folkrättsbrott, Vill inte Hägglunds vara med och slåss om anbudet om nytt svenskt stridsfordon och hur snuskigt är det med en gelesnopp egentligen. Gott och blandat i Efter Tre där du också hör djurdoktorn!

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: En 43-årig man bosatt under en längre tid på en ort i Västernorrland, har anhållits misstänkt för grovt folkrättsbrott, mord, människorov och medhjälp till människorov i ett fångläger under kriget på Balkan. Utredningen är unik för Sverige - första gången en svensk krigsbrottskommission utreder ett ärende som kan leda till åtal. Vad var det som hände på Balkan i början av 90-talet, hur många misstänka krigsförbrytare kan det finnas och hur går jakten på dessa till? Sveriges Radios mångårige medarbetare Kjell Albin Abrahamsson (korrespondent i fd Jugoslavien då) är med i Efter Tre.

15.14: Härnösandspolitikern, riksdagsledamot Jasenko Omanovic, flydde Bosnien under kriget. Hur ser han på anhållandet av 43-åringen som numera är svensk medborgare? River det upp gamla sår? Du hör det i Efter Tre.

15.20: Författaren Alfhild Agrell var en av Sveriges mest betydande under 1800-talet. Verksam i Härnösand, Sundsvall och Stockholm - hennes pjäs Räddad, Dömd, Ensam sattes bl a upp på Dramaten. Idag är det en historisk läsning vid hennes grav i Härnösand och Farrah Mustajärvi, född i Iran, medverkar - som översatt hennes verk till farsi (persiska). Reporter Ulla Öhman.

15.37: Veckans tema har varit turerna runt landstinget - och det är knappast en dans runt en guldkalv. Du har hört telefonväkteri med nye sjukhusdirektören i Sundsvall, Sigbjörn Olofsson, och konsultföretaget Mantec som driver omstruktureringarna vilket just nu ser ut att drabba 700 anställda vid länssjukhuset - varslade om uppsägning. Idag diskuterar vi det nya vårdvalet som inom några månader troligen innebär flera nya privata vårdcentraler - helt nytt för Västernorrland. Vad innebär den nya konkurrenssituationen? Reportage av vår reporter Johanna Vackdal - och Bo Abrahamsson, chef för primärvården i Stöde och Matfors är gäst i studion.

16.12: Hägglunds BAE Systems i Örnsköldsvik tvekar att lämna in nytt anbud till Försvarets Materielverk, FMV. Det råder en stor osäkerhet kring den nya upphandlingen av ett nytt stridsfordon sedan ytterligare fakta i det nya offertunderlaget talar emot Hägglunds. Vi söker ytterligare kommentarer kring detta.

16.18: Snuskgodis inget för barn? Sofia Svensson i Bredsand chockad över att treåriga dottern kunde plocka åt sig godis i form av färggranna penisar och vaginor. Vi söker ägaren av godisbutiken – ska det vara censur bland godiset? Eller kanske en avskild vuxenhörna bland plockgodiset? Vad tycker du: ring gärna vår insändartelefon: 060-66 62 51.

16.30: Västernorrlands läns-Eko - alla nyheter från länet i tio minuters sammanfattning.

16.45: Dagens Eko - kvart i fem. Nyheter från Sverige och världen.

17.05 - 17.20: Äntligen dags igen! Fråga Djurdoktorn, vår veterinär Trond Holdaas är med i telefonväkteri och svarar på husdjursfrågor. Slussen (060-66 33 77) öppnar 16.45

Förkortad sändning idag pga radiosport - världscup i skidskytte.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson (060-19 03 57) (mikael.b.andersson@sr.se)

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du avsluta prenumerationen? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00) 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".