1 av 3
Louella Lillan Vestman, Danne Strandberg och Jouni Hynyneni Martinez. Foto: Sofia Forell
2 av 3
Tommy Bengtsson i Martinez. Foto: Sofia Forell
3 av 3
Sara Nilsson från Timrå tävlar i draghundssport med hundarna Birk och Kickan. Foto: Sofia Forell

Efter Tre fredagen 15 februari

Frustrerande elever berättar hur de upplever situationen på Murbergsskolan. Martinez kommer till studion och vi pratar dans. Vi pratar också med Gunnar Hellgren, katastrofchef på Hoppets Stjärna är på väg till jordbävningsdrabbade Haiti. Och vi avslutar med ett riktigt drag när Sara Nilsson som tävlar i draghundssport kommer.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet
.

15.08: Hur går det på Murbergsskolan i Härnösand där eleverna sittstrejkade igår? Idag kom de inte in i idrottsalen, den var låst. Men ilskan och frustrationen över förhållandena på den nya högstadieskolan finns kvar. Ulla Öhman pratar med två elever och ger oss också en bild av skolsituationen i stort i Härnösand, som fått mycket kritik från skolinspektionen.

15.20: I morgon avgörs V75 travet på Bergsåker och om du absolut ska spela på hästar så gör det med hjälp av Christer Jonasson. Eller njut bara av musiken, för hästar och musik hör ihop. Visste du det inte förr, så kommer du att veta det efter att ha lyssnat på vårt !

15.38: Vårpremiär för ungdomsdans på Sundsvalls Folkets Park ikväll, och vi tjuvstartar lite i studion när Martinez kommer på besök och spelar live. I studion också Isabelle Jonsson, ungdomsinstruktör i dans och Marianne Lek från Sundsvalls kommun som håller i det hela. Hur gör man egentligen när man bjuder upp, och måste man gnussa?

15.48: Mer om ungdomsdansen i Sundsvall som är inne på sitt tredje år. Men kan det vara det sista? Kommunens besparingar slår även mot detta arrangemang.

16.12: Gunnar Hellgren, katastrofchef på Hoppets Stjärna är på väg till jordbävningsdrabbade Haiti, ett land i ruiner. Vi söker honom eller andra representanter från hjälporganisationen, vars verksamhet verkar ha drabbats hårdare än vad som tidigare varit känt. Hoppets Stjärna har bland annat tusentals fadderbarn i öriket.

16.22: Nyhetsklippet, tävlingen för dig som hänger med.

17.08: Det går undan som hundan när Sara Nilsson från Timrå åker skidor med hjälp av Birk och Kickan, hennes två draghundar. Och i helgen tävlar hon i Moradraget. Mer om henne, hennes hundar och sporten i Efter Tre.

17.20: Radiosporten tar över och då handlar det om skidskytte.

Programledare: Mikael Andersson (mikael.b.andersson@sr.se)
Producent: Therés Ulander (theres.ulander@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".