Efter Tre tisdagen den 19 januari

Tränarbytet i Modo imponerar inte på forskare, varför blir det alltid stopp i trafiken i backarna på E4, och vad kan socker göra åt det, och så pratar vi hjälp. I Efter Tre som är något kortat, för 17.00 drar Vi i Femman igång.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Elithockeylaget Modo kämpar för att komma med bland de åtta främsta i slutspelet som närmar sig. Det ser tufft ut - men idag kommer kanske en frälsare? Finlands förre hockeyförbundskapten Hannu Aravirta tar över som tränare och vi hoppas han är med i Efter Tre.

15.14: Varför blir det alltid stopp i trafiken på vissa ställen? I vårt län blir det alltid ett elände i trafiken vid minsta snöflinga eller halka i backarna runt Skule, Torsboda och Saltvik. Känner Vägverket till det? Går det inte att skicka ut fler sand- och saltbilar? Vad säger trafikpolisen? Är det fel på en del lastbilar? Deras däck? Eller förarna? Vår reporter Stig Edfast ger dig hela bilden och dessutom är Vägverkets utvecklingsansvarige Pontus Grus med - som testar nya metoder - en sådan är socker på vägarna.

15.37: Veckans röda tråd handlar om bistånd och hjälp - särskilt med tanke på situationen i Haiti efter jordbävningen för en vecka sedan. Hur snabba är hjälporganisationerna? Radiohjälpen samarbetar med många organisationer - men man har inget sms-nummer som givare kan använda. Hur kommer det sig? Per Byman i styrelsen är med i Efter Tre. Och hur går skramlandet med insamlingsbössorna - vår reporter Mikael Andersson kollar givmildheten.

16.12: Biografen Draken har en liten salong bland de stora SF-salongerna i Sundsvall. Bakom Draken finns Jens Persson och Peter Nordlinder - hur är filmklimatet egentligen i länets största stad?

16.18: Säsongens första Vi i femman nalkas - efter kl 17 är det dags för Korstaskolan och Murbergsskolan att mötas i ädel kunskapstävlan - och programledare sedan 26 år är Lennart Sundwall. Blir denna säsong annorlunda?

17.00: Vi i femman!

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du avsluta prenumerationen? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".