1 av 2
Meterolog Klas Kempe. Foto: Sofia Forell
2 av 2
Lena Sandberg, producent. Foto: Klas Ullerstam

Efter tre måndagen 1 februari

Tåglös Botniabana söker med ljus och lykta. Polisens om 13-årigar som knarkar. Hemvårdare som reser mot rent vatten. Telefonväkteri om vargavintern. Så teater och sportpanel.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Det är tågbrist i hela landet och nu är Norrtåg på jakt efter ekipage inför invigandet av Botniabanan. Trafikchefen Olle Tiderman berättar hur den här jakten går till.

15.14: Teater Västernorrland presenterar vårens program. Vår reporter Klas Ullerstam var på plats och ger oss en rapport.

15.35: Inleder vi veckans tema vargavinter med ett telefonväkteri. Meterolog Klas Kempe är med oss och svarar på frågor om väder nu och då. När var den kallaste vintern i mannaminne? Hur mycket snö var det? Och hur var det egentligen med den globala uppvärmningen?

16.12: Narkotikamissbruket kryper neråt i åldrarna och polisen i Sundsvall kommer i kontakt med 13-åringar som knarkar. Annica Odelind, polis i Sundsvall kommer till studion och berättar hur du som förälder ska ha koll på ditt barn.

16.22: Sara Sjödin från Härnösand berättar om sin stundande resa till Peru och Ecuador, dit hon ska åka för att hjälpa befolkningen med rent vatten.

17.15: Sportpanelen sammanträder. Den består i dag av Carl-Johan Höijby - sportreporter, Anders Moverare - sportpappa samt Karin Svingstedt, fd elitskidåkerska, numer bland annat expertkommentator i skidskytte.

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".