Läkaren Nisse Simonsson föreläser om "Varför vi mår så dåligt när vi har det så bra". Foto: Christer Jonasson

Efter tre torsdagen 18 februari

Landstingets upphandling av konsultföretaget Mantec var olaglig. Vi har varit i Ånge och talat framtid med kommunalrådet och så kollar vi intresset för ställa bilen och åka buss i stället. Sist men inte minns får vi bästa tipsen inför alp-resan.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07 Landstinget bröt mot lagen om offentlig upphandling när man anlitade Mantec. Men vad innebär det? Vi pratar med konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom.

15.14 Landstingets inköpschef Sören Lanner om Konkurrensverkets beslut.

15.37 Ställ bilen så bjuder vi på bussen! Den uppmaningen har gått ut till Sundsvallsborna. Men hur stort har intresset varit, egentligen.

15.45 Ånges befolkning fortsätter att minska. Vår reporter Emil Norberg har åkt västerut för att ta reda på hur trenden ska vändas.

16.12 Reporter Christer Jonasson har träffat Nisse Simonsson som berätta att vi inte vet hur bra vi har det.

16.18 I kväll är det dags för en ny chans för skidskytten Helena Jonsson.

17.05 Presenterar vi en nyhet i Efter Tre, nämligen Radio-resor. Här blir det en chans att drömma sig bort till fjärran stränder, eller, som i dag, till fjärran pister. Fredrik Pettersson är extremskidåkare och han vet hur man sätter ihop bästa alpresan, vare sig man är ute efter puder, snälla familjebackar eller om man är mest intresserad av after-ski. Vår egen pudersnö-jagande nyhetschef Tomas Wahlund tittar också in i studion och delar med sig av sina bästa tips.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du avsluta prenumerationen? Mejla eftertre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".