Efter tre måndagen 22 februari

Konsultfirman Mantecs rapport om sjukhusbesparingar kritiseras hårt av professor. Miljöpartiets språkrör är med i telefonväkteri. SJ-anställd om hur det är att jobba i tågkaoset med förseningar och arga resenärer. Så rasdrabbade kaniner och isbrytaren Ymer.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.03-15.30: Peter Eriksson, Miljöpartiets ena språkrör är med (från studio i Stockholm) i telefonväkteri. Ring och ställ frågor! Slussen (060-66 33 77) öppnar kl 15.00. Vart tog förslaget om medborgarlön vägen och vad betyder det kalla vädret för klimatfrågan till exempel?

15.37: Tågkaos i hela landet - och redan hårt drabbade norrlandskusten drabbas igen av nya förseningar. Vi fångar röster under dagen av resenärer från Stocholm som varit många, många timmar på resande fot. (Reporter Fredrica Modin)

15.45: Gökande kaniner klarar takkollaps relativt bra. Kaninuppfödaren Ingela Engenström från Jämtland en av få norrlandsutställare berättar om takraset i Nyköping som kunde drabbat eliten av landet kaniner mycket värre - nu parar de sig för fullt under rasmassorna.

15.50: Kent Björnvik, befälhavare på isbrytaren Ymer, stångar sig fram i ismassorna för att försöka få isrännan öppen. Just nu är det flera fartyg som kommer varken in eller ut till och från Sundsvall - isvallen som blåst in är bitvis fem meter hög och 15 meter djup under vattenytan

16.12: Norske konsultfirman Mantec har, utan konkurrens, fått uppdraget att stöpa om sjukvården i Västernorrland. Men sättet Mantec vill spara pengar på, enligt sin senaste rapport, kritiseras hårt av professor Mats Brommels, vid Institutionen för lärande, informatik, management och etik, Lime-institutionen, den avdeln som jobbar med sjukvårdsorganisation.

17.05: Sportpanelen - med hockey och skidor på tvären. Timrå IKs tränare "Challe" Berglund och alpine kämpen Fredrik Nyberg tar plats.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46)