Efter tre tisdagen 23 februari

Kylan håller länet i ett järngrepp - och det kan bli dyrt när elräkningarna dimper ner. Vi får tips om hur vi ska minska elkostnaderna, sedan frågar vi om det går att dela upp elräkningen.
Vi berättar också om vad vårdvalet innebär när det gäller antalet vårdcentraler.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: Vinterkylan håller oss i ett järngrepp, vi har besökt vädergubben i Hattsjöbäcken i Örnsköldsviks kommun som har koll på både grader och snödjup.

15.14: Skrek du rätt ut när elräkningen kom senast? Kylan gör att vi bränner på extra element - dyrt blir det. Så dyrt att räkningen kanske måste delas upp? men har man rätt att kräva det som konsument? Bo Hesselgren på Konsumenternas elrådgivningsbyrå är med (telefon).

15.20: Vi söker en större elproducent i länet och diskuterar just om det är många konsumenter som vill ha avbetalning på räkningen.

15.37: Veckans röda tråd knyter vi runt hemmet. Du kommer att höra mycket om boplatsen under resten av veckan - idag borrar vi i ämnet köpa, sälja, byta fastighet. Mäklarsamfundets Claudia Worman är med (telefon).

15.45: Idag har Ung Företagssamhet mässa i Sundsvall med gymnasieungdomar från hela länet. Katarina Dahl-Nilsson, UF-kontoret i Sundsvall och Oskar Edberg, Örnsköldsvik, medieprogrammet på Parkskolan berättar.

16.12: Vårdvalet som nu införts i hela landet innebär att rationaliseringar som exempelvis landstinget Västernorrland gjort inte längre gäller. För nu öppnar privata vårdcentraler i lokaler som landstinget i viss mån lämnat. Bara i Härnösand är det tre nya privata vårdcentraler på gång. (reportage Ulla Öhman)

16.18: Ser landstinget Västernorrland redan konsekvenser av fria vårdvalet? Primärvårdsdirektör Lennart Moberg är med (telefon).

17.05: Jan Wolf-Watz, biblioteks- och kulturchef i Härnösand och dessutom själv författare och musikman i ett samtal om bokrean som stundar. Finns det klipp att göra? Och blir det även rea på antikvariaten?

17.22: Kylan tvingar eljustävlingen Molidenrännet (Örnsköldsvik) att ställa in efter att ha körts 26 år på raken utan avbrott. Stig Lindblad, arrangör, är med (telefon).

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du avsluta prenumerationen? Mejla eftertre@sr.se