Efter tre onsdagen 24 februari

Kylan har bitit sig fast i länet och termometern kryper neråt 40 minusgrader på sina håll. Det påverkar naturligtvis samhället - men hur stor är vår beredskap? Det försöker krisberedskapsdirektören Håkan Söderholm ge svar på i dagens Efter Tre.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen"

15.07: Fjärrvärmen krånglar i Härnösand och Örnsköldsvik, tågen har ständiga förseningar, förskolor har fått stänga i kylan - hur är beredskapen denna vargavinter? Krisberedskapsdirektören Håkan Söderholm, länsstyrelsen, är med. Vad är det värsta som kan hända - stora strömavbrott? Eller plusgrader då taken får ännu svårare att stå emot snömassorna?

15.14: Ovanligt många trafikmeddelanden om lösspringande hästar den senaste tiden - igår kväll var det dags igen då en mindre flock sprang mot centrala Sundsvall. Hur gör jag som privatperson för att få stopp på lösa pållar? Gun Söderberg vid Sundsvalls Fältrittklubb ger råd.

15.20: Två väderlägen - svinkallt och/eller snöstorm? Meteorolog Alexandra Olsson, SMHI, om vinterrekorden och om det möjligtvis går att se någon plusgrad på de lokala väderkartorna?

15.37: Trots att kylan håller länet i ett järngrepp så går vi nog mot vår (känns tveksamt). Med våren kommer också nya trender och färger när det gäller inredning. Vår reporter Anna Ahlström har träffat inredaren Lena Selinder i Örnsköldsvik för att få några tips.

16.12: Sprit och hasch finns i högstadieelevernas skåp i Mariedalsskolan i Timrå. Polisen har fått rycka ut flera gånger för att göra beslag. Rektor Markus Nordenberg kommer till Efter Tre - hur ska skolan göra för att komma till rätta med problemen och vad beror de på?

16.18: Massuppsägningar vid Posten - hur drabbas länet? Sten-Ove Danielsson, kommunalråd i Ånge är orolig.

17.05: Fråga djurdoktorn igen - som vanligt med veterinär Trond Holdaas. Ring in dina frågor om husdjuren - slussen öppnar kl 16.45: 060 - 66 33 77. Idag hinner vi även med att ge några bra, generalla, råd om maten till katt och hund.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du avsluta prenumerationen? Mejla eftertre@sr.se