1 av 3
Josefine Wälivaara och Morgan Grafström från Queernätverket i Sundsvall, flankerar programledare Lotte Nord. Foto: Sofia Forell/SR Västernorrland
2 av 3
Det är glest mellan hjärtstartarna i länet. Peter Helsinger från hjärt- och lungsjukas förening, vill att fler ska registrera sina maskiner. Foto: Johanna Vackdahl
3 av 3
En hjärtstartare. Foto: Johanna Vackdahl

Efter tre torsdagen 25 februari

Det finns flera hjärtstartare utplacerade i länet - men det verkar lite oklart var, och om de har använts. RS-virus har nått länet och barnläkaren Björn Stiernstedt berättar hur det drabbar och hur vi kan skydda oss. Dessutom får vi besök från Morgan Grafström som varit med och startat ett Queernätverk i Sundsvall.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen"

15.07: Det finns flera hjärtstartare i länet - men ingen vet hur många och exakt var de finns elelr om de ens använts.
Peter Helsinger, vice ordförande Hjärt- och Lungsjukas förening träffar vår reporter Johanna Vackdahl nära en sådan hjärtstartarmaskin.

15.14: Morgan Grafström, RFSL, kommer till Efter Tre och berättar om det nya Queernätverk som startat i Sundsvall. Är det ok att vara lite eljest i länet?

15.37: I vårt hemma-tema: Problem med frysta vattenledningar - producent Matilda Jansson berättar hur det kan vara.

15.45: Per Hemgren, arkitekt och författare - som bland annat skrivit en bok om hur man ska sköta och skydda sitt hus för att undvika skador - är med.

16.12: RS-viruset har kommit till länet. Barnläkaren Björn Stiernstedt, barnläkare, kommer. RS-virus, Respiratory syncytial virus, är den vanligaste orsaken till infektion i de nedre luftvägarna hos barn under ett år.Det är ett så kallat paramyxovirus. Dess partiklar kan överleva på hårda ytor i minst ett halvt dygn (små barn ska därför inte leka med hårda leksaker som ett snorigt syskon haft).

16.18: Vi söker fler kommentarer kring de rapporter som har lämnats in gällande länssjukhuset i Sundsvall. Olika intressegrupper sätter frågetecken kring både patient- och personalsäkerhet.

Eller så hör du att på Kiörningskolan i Härnösand förbereder man sig för teater.
För åttonde året har man kört igång sitt stora teaterprojekt där hela högstadiet, både elever och personal, är engagerade. Årets föreställning heter "Agenterna och den tuggande faran". Reporter Ulla Öhman har kikat på föreställningen som har premiär nästa vecka.

17.05: Radioresan - en programpunkt som återkommer såhär dags på torsdagar. Förra veckan var det snö och alper - idag blir det sol och sand i Brasilien med konstnären Christian Beijer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista