1 av 3
Efter att ha ordnat begravningar i 20 år drömmer nu Roland Bergman om att förrätta vigslar. Foto: Johanna Vackdahl
2 av 3
Romantiska kreationer av Maja Cronert, elev på Ålsta folkhögskolas mode- och designslinje. Foto: Johanna Vackdahl
3 av 3
Rutiga skjortor är Sundsvall mitt i prick tycker designeleven Alicia Borg. Foto: Johanna Vackdahl

Efter tre onsdagen 3 mars

Färre pappor tar ut föräldradagar. Fackförbund morrar över sjukhusbesparingar. Modeelever klär Sundsvall. Begravningsentreprenör vill bli vigselförrättare. Så bandyuppladdning och telefonväkteri med hundpsykolog.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Elisabeth Haraldsson, huvudskyddsombud för SACO, ett av fackförbunden med medlemmar inom landstinget - reagerar nu kraftigt på konsultföretaget Mantecs förändringsförslag för länssjukhuset. "Otydlig, på norska och med direkta felaktigheter". Du hör även landstingsdirektören Lars Bohlin (reporter Therès Ulander).

15.15: I fjol tog pappor i Sverige ut 22 procent av alla föräldradagar - var femte föräldradag (vilket trots allt är en liten ökning jämfört med året innan) - men varför är inte papporna mer föräldralediga? Och vems ansvar är det att det blir mer jämställt? Och vad vinner samhället på att pappor är med sina barn? TCO:s ordförande Sture Nordh är med (TCO har gjort undersökningen). Dessutom hör du mammor och pappor i Sundsvall om föräldradagar - vår reporter Gina Dirawi fångar röster idag.

15.37: Veckans tema: Av jord är du kommen. Idag möter du begravningsentreprenören som vill bli vigselförrättare - Roland Bergman heter han. Behovet av borgerliga begravningar ökar - och han misstänker att behovet ökar även av borgerliga vigselförrättare.

15.45: Länets kommuner gör enligt Röda korset inte tillräckligt för mänskliga rättigheter. Enligt kartläggningen saknar våra kommuner strategier när det gäller rättigheter för till exempel nationella minoriteter, HBT-personer och äldre. Hicham Elkahtib, på Röda korsets diskrimineringsbyrå i Sundsvall är med.

16.12: Om Stöde var ett plagg så vore väl samhället en keps?! Sundsvall då? Kanske en sunkig socka... eller en rakt skuren grafitgrå klänning? Elever på Ålsta folkhögskolas modedesignslinje ha gjort sina egen tolkningar av Sundsvall i form av plagg och illustrationer - vår Johanna Vackdahl är på plats på Kulturmagasinet och nyper i tygerna.

17.05: Lära gammal hund att sitta? Ung hund att vara tyst ensam hemma? Ring 060 - 66 33 77 i vårt telefonväkteri med hundpsykologen Lena Andersson.

17.20: SM-kvartsfinal för härnösandsdamer - bandy. Direktrapport av vår reporter Lennart Sundwall från Högslätten inför mötet mot Sandviken (som har sex VM-spelare med).

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Johanna Vackdahl (060-19 03 45)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista