1 av 3
Efter tre besöker den judiska begravningsplatsen i Sundsvall tillsammans med Göran Lundstedt, präst i Gustav Adolfs församling. Foto: Johanna Vackdahl
2 av 3
Bo Tjällden berättar om prinsessbröllopet i juni som kommer att märkas också i Sundsvall. Foto: Johanna Vackdahl
3 av 3
Björn Rudström, ordförande i Svenska Curlingförbundet, om hur curlinglänet utnyttjar OS-framgångarna. Foto: Johanna Vackdahl

Efter tre torsdagen 4 mars

Vintern skrämmer bort tjuvarna. Tv-tittandet slår rekord. Avhopp från Centerns ungdomsförbund i länet. Besök på judisk begravningsplats. Så en resa till Indiens Goa och rojalistiskt kalas i Sundsvall.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Snö och kyla stoppar inte bara tågtrafik och isbrytare - även tjuvarna ligger lågt när vintern har sitt grepp på oss. Vardagsbrotten har i vinter halverats och trenden är överlag sjunkande. Tomas Nilsson, operativ chef vid polisen, är med - är vintern bästa boten mot boven?

15:12: På söndag kan man på länsmuseet Murberget i Härnösand se en berättarföreställning som handlar om den fasansfulla Lungäterskan. Det är en grönländsk skröna som är både läskig och galen. Den tolkas och framförs av äventyraren och folklivsskildraren StinnarMarlin och hennes kollegor Mikael Öberg och Björnola Lind. Vår reporter Ulla Öhman var med när det repeterades.

15.20: I dag anordnar Sundsvall Flames ett skolmästerskap i amerikansk fotboll - en fysik variant av fotboll som påminner om rugby. Det är tio högstadieskolor i Sundsvall som gör upp om mästerkapet och det är mixade lag med både tjejer och killar. Vår reporter Christer Jonasson ger oss ett ljudligt smakprov från dagens övningar i Nordichallen, Sundsvall.

15.37: Sista delen i veckans röda tråd - vårt tema "Av jord är du kommen". Idag besöker vår reporter Johanna Vackdahl den judiska begravningsplatsen i Sundsvall och Göran Lundstedt, präst i Sundsvalls Gustav Adolfs församling, berättar dess historia. Varför der man så ofta små stenar lagda på själva gravstenen på just judiska begravingsplatser?

15.50: Tv-tittandet har slagit rekord. Under februari såg genomsnittssvensken på tv mer än tre timmar om dagen. Det är rekord sedan titt-mätningar startade 1994. Sara Ödmark, tv-lärare på Mittuniversitetet, om vad rekordet beror på.

16.12: Den som vill ta del av den kunliga bröllopsyran behöver inte åka till huvudstaden. Den 18-19 juni bjuds det på rojalistiskt kalas på Stora torget i Sundsvall. Bo Tjälldén, marknadsområdeschef på Norrvidden Fastigheter, berättar.

16.15: Har curlingen värsta glidet nu efter nya framgångarna i OS? Björn Rudström, ny ordförande i Svenska Curlingförbundet (som bor i Härnösand) - är tillvaron som en stor räkmacka nu?

16.18: Intresset för Centerpartiet sjunker i opinionsmätningarna - i den senaste fick partiet 3,9 procent och skulle alltså inte få en riksdagsplats. I protest mot centerledningen lämnar nu Stefan Lundkvist sin post som ordförande i Centerns ungdomsförbund. "Det finns inget hopp för centerpartiet", säger han.

17.05: Radioresan - alltid på en torsdag denna tid! - och idag tar Mauri Junes oss med till indiska Goa där han nyss tillbringat tre veckor. Vänligt, varmt och lagom västerländskt trots läget i Asien!

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista