Den internationella kvinnodagen firas med ett telefonväkteri om jämställdhet. Med genusforskaren Siv Fahlgren och teaterchefen Marie Feldtmann. Foto: Johanna Vackdahl

Efter tre måndagen 8 mars

Internationella kvinnodagen fyller 100 år - det blir telefonväkteri om jämställdhet. Männen dominerar när det gäller namn på gator och vägar. Ångebandet Takida i chock efter bussbrand. Länets irakier flitiga i helgens val. Så sportpanel med en taggad trio.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: Björn Ferry, OS-medaljören, får en gata uppkallad efter sig sedan Storumans kommunalråd agerat. Vår reporter Gina Dirawi gav sig ut för att fråga några sundsvallsbor vad de tyckte krävs för att man ska få en egen gata uppkallad efter sig.

15.15: P4 Västernorrland har läst väg- och gatunamn i länets sju kommuner och kan konstatera att av gatorna och vägarna som är uppkallade efter personer - är de flesta män. Johanna Vackdahl berättar i studion.

15.20: Kvinnodagen för hundrade gången. Wendela har skrivit till Efter Tre om sina tankar kring det långsamma jämställdhetsarbetet och hon läser sin text i programmet.

15.37: Telefonväkteri om jämställdhet - är det för mycket prat om kvinnor? Är det hög tid för männen att mer tänka på sin mansroll? Får vi ett jämställt samhälle någon gång? Och hur ska det gå till? Ring och prata med mig och Siv Fahlgren som är genusforskare vid Mittunivesitetet och Marie Feldtmann, teaterchef på scenkonstbolaget Teater. Ring 060 - 66 33 77.

16.12: Takidas sångare Robert Pettersson om den dramatiska bussbranden på autobahn i Tyskland i helgen (tel).

16.22: Val i Irak i helgen och flera av länets irakier reste till Stockholm för att lägga sina röster. Shriwan Barjem och Karaman Chalak är med i studion och berättar om vilka förväntningar de har på detta andra demokratiskt genomförda val.

17.05: Sportpanelen! Sportskytten Viktoria Wedin och nya ordföranden i Medelpads fotbollförbund Lena Wallgren Sandberg - vi ska prata om Paralymics, nya bollar i fotbollen, lite hockey och annat som sker!

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".