1 av 6
Efter tre sänder från Sidsjöbacken i Sundsvall. Vallachefen Larry Poromaa och försäkringsmannen Leif Lundberg besöker Lotte Nord och Johanna Vackdahl. Foto: Matilda Jansson
2 av 6
Eira Wiksten på sina nyvallade skidor tillsammans med programledare Lotte Nord. Foto: Johanna Vackdahl
3 av 6
"Ät torkad frukt istället för godis" säger Ulla Berglund, pensionerad dietist i Sundsvall. Foto: Johanna Vackdahl
4 av 6
Veterinär Trond Holdaas svarar på frågor från förbipasserande hundägare vid Sidsjön. Foto: Johanna Vackdahl
5 av 6
Djurdoktorn Trond Holdaas tog med sig sin Täppas Fågelhund till Sidsjön. Foto: Johanna Vackdahl
6 av 6
Snöberg är roliga att klättra upp på tycker Jacob som leker vid Sidsjöbacken i Sundsvall. Foto: Johanna Vackdahl

Efter tre tisdagen 9 mars

Idag direktsänder vi från Sidsjöbacken i Sundsvall. Världens bästa vallare Larry Poromaa hjälper till att valla skidor. Djurdoktorn Trond Holdaas gör en koll på ditt husdjur om du kommer. Så hör du hur du skyddar dina skidor från tjuvar i backen.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Utpekad som mannen bakom svenska skidlandslagets framgångar i OS: Larry Poromaa, vallachef i just skidlandslaget är med oss hela första timmen i Sidsjöbacken och tar sig även tid att hjälpa de som vill med vallningen!

15.20: Ett par nya slalomskidor, bindningar, stavar, hjälm, pjäxor - kan kosta massor med pengar. Och det finns långfingrade personer som gärna lägger vantarna på skidutrustningen. Leif Lundberg, från ett försäkringsbolag ger råd så tjuven stoppas.

15.37: Tågbolagen fick enorma problem i samband med vinterns alla oväder. Nu anställer SJ via ett bemanningsföretag 80 ungdomar för att svara på arga resenärers frågor. De flesta av informatörerna kommer från Östersund - och får åka buss (!) till jobbet i Ånge. Och hur satsar man för att gå till roten med det onda - att ha tåg som klarar svensk vinter? (telefon)

15.45: Slutrapport från vallamästaren Larry Poromaa - och vi lottar ut vallapåsen vi köpt idag. Du som redan har detta nyhetsbrev - skicka ett mejl till eftertre@sr.se med namn och adress och delta i utlottningen!

16.12: Mat som ger starka ben i skidbacken - pensionerade dietisten Ulla Berglund ger oss alla några matiga råd.

16:22: Nytt norrländskt parti har skaffat sig draghjälp av före detta idrottsstjärnor. En av dem är hockeylegendaren Börje Salming.

17.05: Djurdoktor special - eftersom vi sänder från Sidsjöbacken kommer vår djurdoktor Trond Holdaas till oss och tar med sig sin hund Täppas. Vi har alltså INTE telefonväkteri idag, men du kan komma till oss på plats för att vara med. Kanske till och med ta med ditt djur om det tål kyla...

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46)
Reporter: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista