1 av 3
Ingela Högdahl älskar att resa. Fyra barn, varav två med funktionshinder, stoppar inte famljen Högdahl från att kuska runt i Europa. Foto: Johanna Vackdahl
2 av 3
Polisens nya teknik för fingeravtryck gör att fler brott klaras upp. Foto: Johanna Vackdahl
3 av 3
Kriminalinspektör Björn Jonasson visar rummet där misstänkta brottslingar måste lämna fingeravtryck. Foto: Johanna Vackdahl

Efter tre onsdagen 10 mars

Digitala fingeravtryck ger avtryck i brottsstatistiken. Stridsfordonet SEP byter namn till Alligator. Nytt fall av tuberkulos på förskola. Matprofessor försvarar tillsatser i maten. Så om att resa med funktionshindrade barn.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Hans Löwgren, överläkare på lungkliniken vid länssjukhuset, kommer till studion och berättar om tuberkulos och om smittan som åter drabbat förskolan Copernicus i Kvissleby.

15.20: Ung Kultur Möts i Sundsvall. Leif Persson berättar vad som görs, varför och för vem?

15.37: Många fler åker fast med ny metod för att ta fingeravtryck. Björn Jonasson, polis på tekniska rotel tar emot vår reporter Johanna Vackdahl och visar nya utrustningen. Digitala fingeravtryck är dubbelt så effektivt som trycksvärta. Polisens nya metod ger också avtryck i brottssstatistiken.

16.12: BAE Hägglunds i Örnsköldsvik gör förändringar på sitt stridsfordon SEP för att kunna pressa priset. Men den största förändringen är kanske namnet Alligator. Och det är vanligt att militära fordon har namn efter imponerande djur - vad sägs om Leopard, Galten och Svarta Örnen? Överste Patrik Ahlgren, tf chef för strategiavdelningen på försvarshögskolan om varför militära fordon heter som dom gör.

16.22: Matprofessor Marie-Louise Danielsson-Tham försvarar tillsatser i maten. Utan den skulle vi dö. Hon kommer till Efter tre-studion.

17.05: Radioresan i P4! Familjen Högdahl i Sundsvall älskar att resa. Men med fyra barn, varav två med funktionshinder, är charterflyget till Mallis inget alternativ - mamma Ingela Högdahl är med och berättar om drömresor - och en mardrömsresa..

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista