Efter Tre torsdagen 11 mars

I eftermiddag presenterar sjukhusdirektör Sigbjörn Olofsson de reviderade förslagen från konsultfirman Mantec på hur länssjukhusets besparingar ska se ut. Vår reporter Stig Edfast finns på plats. Dessutom tar vi en titt på tillgängligheten i länets kyrkor och firar födelsedagsbarnet Härnösand.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet 

15.07: Ny information till den hårt prövade personalen vid länssjukhuset Sundsvall - vår reporter Stig Edfast hänger på låset (och lyssna särskilt på nyheterna 16.30 - då har även media fått ta del av ny information).

15.15: Privilegiedagen 11 mars. Härnösand fyller 425 år som stad. Det firas tillsammans med kommunens alla invånare i rådhuset. Härnösand, kan vi avslöja, var först i Europa att skaffa elektrisk gatubelysning från eget vattenkraftverk. Och vi påminner om devisen Härnösand spred inför år 2000 - "först in i framtiden". Reporter i Härnösand i dag: Johanna Vackdahl.

15.22: Nu samlar de sex partierna i landstingsoppositionen ihop sig för satsning inför valet i höst. Vad vill de driva för politik? Ska besparingarna mildras? Miljöpartiets Roy Resare (sitter redan i landstingsstyrelsen) är med i Efter Tre.

15.37: Höga trösklar till Herrens hus? Många kyrkor behöver handikappanpassas och byggas om, men det kommer att bli både dyrt och ett svårt jobb för församlingarna.
För samtidigt som kraven höjs på en ökad tillgänglighet så bör gamla kyrkomiljöerna bevaras så intakta som möjligt. Reportage av Christer Suneson.

15.45: Diskussion om tillgängligheten i församlingarna - Birger Drougge, själv röreslehindrad, har anmält företag och institutioner i samhället tidigare. Kommer han att åka runt i kyrkorna nu för att kontrollera? Stefan Nilsson, avgående kyroherde i GA-församlingen Sundsvall om hur den församlingen tacklar problemen (studio).

16.10: Vallapåsen får ny ägare! Vi har dragit en vinnare av påsen fylld med valla som skidlandslagets vallachef Larry Poromaa använde sig av när Efter Tre tidigare i veckan sände från Sidsjöbacken. Den lycklige vinnaren får påsen direkt av vår reporter Johanna Vackdahl!

16.22: Herr-hockeyns supporterklubbar i studion! För Timrå: Janken Åkerström och för Modo: Christina Lund. Hur lägger supportrarna upp taktiken och det är ju på lördag det slutligen ska avgöras om lagen kommer till slutspel - så vad händer då?

17.05: Apropå herr-hockey... hur är det med den "vanliga" kulturen i Örnsköldsvik? Rådhuset skulle kunna rymma mycket kulturell verksamhet - men står tom. Paradisbadet - ska det expandera ännu mer? Kultur- och fritidsnämndens ordförande Kaisa Hautola (S) och Magareta Nykander, kulturförenigarnas samarbetsgrupp, diskuterar.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du avsluta prenumerationen? Mejla eftertre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista