Efter tre onsdagen 17 mars

Motivationskurs för ungdomar kritiseras. Sprickan mellan Ångermanland och Medelpad diskuteras. Så blir det debatt om Quick-pärmarna på polisstationen i Sundsvall.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Att ta sig in på arbetsmarknaden är svårt som ung och outbildad, speciellt om man saknar slutbetyg från gymnasiet. För att motivera den här gruppen arbetslösa ungdomar att börja plugga igen har en ny kurs startat på folkhögskolor runt om i landet. I länet är det ännu bara Ålsta Folkhögskola i Sundsvall som kommit igång med kursen och vi träffar eleverna Heidi, Carolos och Theres. (Reporter är Johanna Vackdahl)

15.20: ... men vad är det för utbildning egentligen? En av eleverna säger att det är ett "låtsasplugg". Mikael Persson, chef Arbetsförmedlingen Sundsvall är med i studion.

15.37: Valet i länet om ganska precis ett halvår diskuterar vi mycket den här veckan. Men uppfattas Västernorrland som en enhet? Finns det en spricka mellan Ångermanland och Medelpad? (Reportrar Katja Tonberg i Sundsvall och Anna Ahlström i Örnsköldsvik)

15.45: Marie-Louise von Bergmann Winberg, professor i statsvetenskap vid Mittuniversitetet och expert på regionfrågor gästar Efter tre. Hur byggs en framgångsrik region? Och vad betyder de senaste månadernas landstingsbråk för landstingsvalet i höst? Och har elithockeyherrarna i Timrå och Modo, deras blandade framgångar, ökat eller minskat diket mellan Ångermanland och Medelpad?16.12:
Tretton pärmar med utredningsmaterial och förhör kring den morddömde Thomas Quick har funnits i polishuset i Sundsvall. Men enligt länspolismästare Per Silverliden har de inte gömts undan, vilket journalisten Hannes Råstam skriver idag i Dagens Nyheter. Pärmarna har funnits tillgängliga för rättsväsendet, anser Per Silverliden. I Efter tre möts Silverliden och Råstam i en debatt.

17.01: Radiosporten med slottssprinten - direktsänt från Stockholm.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Johanna Vackdahl (060-19 03 45)