Barnmodet är på tok för tajt och opraktiskt tycker Carina Söderlund på studieförbundet Bilda i Sundsvall. Foto: Johanna Vackdahl

Efter tre måndagen 22 mars

Småflickornas kläder är så tajta att de knappt kan resa sig om de ramlar. Det varslas om strejk i handeln lagom till påsk. Dessutom om hatkampanjen mot sjukhusdirektör Sigbjörn Olofsson.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Små flickors kläder långt från praktiska - byxorna är så tajta att leken begränsas, flickorna kan knappt resa sig upp. Vår reporter Johanna Vackdahl har pratat med föräldrar i Sundsvall när de försöker hitta kläder till småflickorna. Pojkars kläder är däremot gjorda för svängrum, hoppa hopprep eller klättra i träd.

15.15: Vi hoppas någon av klädtillverkarna vill vara med och diskutera - söker ansvariga på Kappahl, Lindex, H&M mm... Varför är pojkars och flickors kläder så olika - trots att så små barn är kroppsligt väldigt lika varandra?

15.22: Jan-Christer Jonsson, ombudsman Handels Västernorrland, kommer till Efter Tre och berättar om de varsel som lades i dag. Butiker också i vårt län dras in i konflikten (Sundsvall och Örnsköldsvik).

15.37: Det svänger med ljus och mörker på våra breddgrader - och det betyder att även humöret svänger. Hur botar man vårdepressioner - och kan en sådan förebyggas? Folke Westin, chefspsykolog för psykiatriska mottagningen i Härnösand är med i Efter Tre.

15.45: Ny ordförande i 5 i 12-rörelsen är Jasenko Omanovic, riksdagsledamot (S) från Härnösand. Rörelsen startade 1988 på initiativ av två unga tjejer, efter att den ena mördats steg hennes far fram och drev den antirasistiska föreningen vidare. Vill Omanovic förändra arbetet som ny ordförande?

16.12: Mängder av flygblad med nidbild av länssjukhusdirektör Sigbjörn Olofsson spreds på sjukhuset hela helgen. Vår reporter Mikael Andersson gör just nu ett reportage om stämningen på sjukhuset som tar sig allt hätskare uttryck.

16.22: Ödesmatch för Timrå-herrarna i elithockeyn. Sista hemmamatchen mot HV 71, och visst måste det vända nu? Radiosportens Christer Jonasson hjälper oss att analysera läget. Och målvakten Anders Lindbäck är också med på ett hörn.

17.05: Sportpanelen med hockey, basket och lite till. Robert Carlsson, Timrås meste spelare genom tiderna kommer. Dessutom Anna Höglund från Sundsvall Saints. Och, som alltid Carl-Johan Höijby.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".