1 av 5
Astrid Westin. Foto: Lotte Nord
2 av 5
Astrid Westins tyg med broderier på från 1869. Foto: Lotte Nord
3 av 5
Sten Burman, lagman vid Sundsvalls tingsrätt. Foto: Sofia Forell
4 av 5
Monika Morenius, Lantmäteriet, och Birgitta Larsson, trafikingengör, kan få bestämma namn på rondellerna i Sundsvall. Foto: Johanna Vackdahl
5 av 5
Sjuksköterskorna Torbjörn Andersson och Sara Åkerstedt som ofta får försvara sitt jobb på rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall. Foto: Johanna Vackdahl

Efter tre tisdagen 23 mars

I höst väntar rättegång för den stora dopningshärvan i Sundsvalls Tingsrätt - men redan nu har domstolen börjat förbereda sig. Vi gör ett besök på rättspsykiatriska avdelningen. Så får vi veta hur basketlaget Sundsvall Dragons laddar inför slutspelet där det är uppkast ikväll.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Fler poliser utbildas och anställs - och då kan det bli fler gripanden. Innebär det en jättepropp i rättsväsendet? Fullt i häktena i hela landet och hur ska domstolarna hinna med? Lagman Sten Burman är med i Efter tre.

15.20: Vi har ju i Efter Tre diskuterat både statyer och vägar - hur de får sina namn. Och undrat lite stillsamt varför de ofta namnges efter män (när de är döpta efter personer)? Nu ska ett antal rondeller få namn i Sundsvall - hur det ska gå till tar vår reporter Johanna Vackdahl reda på när hon träffar Monika Morenius, lantmäteriet och Birgitta Larsson, trafikingenjör. Direkt från en rondell i Sundsvall...

15.37: Att jobba med psyktiskt sjuka människor - hur är det? Och hur ser omvärlden på psykiska sjukdomar? Efter tre fortsätter att dyka i människans inre - vår reporter Johanna Vackdahl ger dig en bild av Rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall.

15.52: Bussbolag annonserar om resa till kronprinsessans bröllop, men hallå! ... har paret bytt datum? Bussbolagets VD, Benny Eriksson, är med.

16.12: Regerande SM-mästarna i basket, Sundsvall Dragons, går in i slutstriden ikväll. Laget är inte lika favorittippat i år - men det är ett ungt hungrigt lag... Vår reporter Gina Dirawi ger oss läget inför mötet mot Uppsala.

16.22: Ursäkta - men hur blev det med golvet till Sporthallen? När Dragons tog SM-guldet i maj i fjol lovade kommunalrådet Anita Bdioui (S) att det skulle bli nytt. Men än har inget hänt - är det Himlabadet som slukar alla pengar - eller vad händer? Kommunalrådet är med i Efter Tre.

17.05: Tyger i olika tider. Astrid Westin, från Domsjö, visar i vår programpunkt Kulturtisdag, de tyger hon fått av olika släktingar. Bland annat ett handvävt brudlakan i linne från 1869 med en spännande släkthistoria. Astrid Westin vill att vi uppvärderar gamla kökshanddukar och lakan - det är kvinnohistoria anser hon.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista