Efter tre onsdagen 24 mars

För och emot el-behandlingar mot depression. Ännu en kampanj med ska få oss att ställa bilen. Örnsköldsviks kommun vill inte betala för våldtäktsoffers skolgång. Så kommer djurdoktorn för utfrågning.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Vi ville ställa frågor till fd överåklagaren Christer van der Kwast om de nya rönen i Thomas Quick-fallen (bl a ben som inte är ben, förhör som inte lagts fram för domstolarna mm) - och Kwast svarade i telefonen - men vad han sa? Lyssna på radion...

15.20: Ännu en kampanj att förmå västernorrlänningen att ställa bilen till förmån för cykel och/eller buss. Sofi Byström, transportrådgivare Sundsvalls kommun trampar till Efter Tre-studion och får frågor om busstider, priser och morötter.

15.37: Att behandla depressioner med el-behandlingar har blivit dubbelt så vanligt på tio år. Hur går då en så kallad ECT-behandling till? Och hur effektivt är det att chocka hjärnan med el? Sjuksköterskan Thomas Norrström berättar för vår reporter Johanna Vackdahl.

15.45: José Turiel, Bredsand, söder om Sundsvall har gått igenom flera ECT-behandlingar. Han berättar om sina erfarenheter - bl a har han fått minnesluckor.

16.12: En minderårig flicka våldtogs på skoltoaletten, nu kan hon tvingas gå i samma skola som gärningsmannen. Trots fällande dom fortsätter mardrömmen - med smutskastning och kränkningar. Vår reporter Lennart Sundwall har pratat med mamman (detta är ett fall som tas upp i Uppdrag granskning i SVT ikväll) och vi söker Örnsköldsviks kommun.

16.22: Senaste nytt!

17.05: Fråga Djurdoktorn! "Vår" veterinär Trond Holdaas är med i studion och svarar på hälsofrågor kring husdjur. Slussen öppnar 16.45: ring 060 - 66 33 77. Dessutom ger vi lite extra utrymme för hur man reser med sitt djur - extra krav på vaccineringar och ska man avmaska hunden som varit i Spanien t ex?

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46)