28 APRIL ONSDAG

Länsstyrelsen ska få landsbygden att leva

Glesbygden ska få bättre service, det ska länsstyrelsen se till. Bland annat ska det satsas på att få folk att handla i by-butikerna, bredbanden ska bli bättre och man ska kunna tanka bilen. Pengar behöver inte vara ett problem, säger Länsstyrelsens planeringsdirektör Lars-Gunnar Rönnqvist.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in

15.07: Landstingsfullmäktige pågår. Vår reporter Ulla Öhman finns på plats och ger en direktrapport.

15.20: Hur ska man som förälder lägga upp dom korta å stressiga kvällarna för barnens bästa - när mat, städning, handling å barnen ska hinnas med innan läggdags? Carina Söderlund föreläser om detta och nu kommer hon till vår studio och delar med sig av sina råd.

15.37: Tema Kommunikationer - hur påverkas våra semesterplaner av askmoln å snökaos? Det vet Robert Pettersson, som forskar om resevanor på Mittuniversitetet.

15.45: Vår reporter Gina Dirawi tog med sig en mikrofon och frågade Sundsvallsborna hur de tänker inför sommarens semester.

16.12: Att politiker gör reklam för sig på twitter och facebook medier är välkänt, men nu ska även kommunerna ut på webben. Mikael Andersson rapporterar från en mässa om sociala medier i Sundavall.

16.22: Landsbygden ska få bättre service. Det handlar bland annat om att få bybor att vara trogna mot den egna affären, satsningar på bredband å lantbrevbärare. Länsstyrelsens planeringsdirektör Lars-Gunnar Rönnqvist är med från vår studio i Härnösand.

17.05: Djuronsdag: Vår reporter Lennart Sundvall gör ett besök i Junsele djurpark som nu vaknar till liv efter en lång och kall vinter.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera på nyhetsbrevet? Mejla eftertre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista