17 MAJ MÅNDAG

Svårt att sova vanligt problem

En del slocknar så fort dom lägger sig på en kudde medan andra gäspar sig igenom dagarna efter sömnlösa nätter. Sömnforskare Jonas Appelberg pekar på skillnaden mellan att ha riktiga sömnproblem och att bara ha svårt att somna.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i

15.07: Handelsminister Ewa Björling (M) reser runt i länet och hinner med ett uppehåll i Efter tre-studion. Med sig har hon en undersökning om hur Västernorrland klarat exporten under finanskrisen.

15.20: Hur blir myggsommaren? Surrande och med ett fruktansvärt kliande eller glest mellan betten? Myggexpert Martina Schäfer ger sin bild.

15.37: Tema sömn - var går gränsen mellan att ha sömnproblem och bara ha svårt att somna? Sömnforskaren Jonas Appelberg reder ut begreppen och ger sövande tips.

15.45: Allt fler väljer att föda genom kjesarsnitt utan att ha en medicinsk orsak. (Reporter Ingrid Engstedt Edfast)

16.12: Får Sverigedemokraterna vara med och leka med de andra partierna i höst? En majoritet av tillfrågade kommunpolitiker säger nej. Men det finns också de som menar att ett sådant ställningstagande gynnar Sverigedemokraterna. (Reporter Ulla Öhman)

16.22: 17 maj är Norges nationaldag men även den Internationella dagen mot homofobi. Med på tråden är Karin Johansson som skriver en slutuppsats vid Umeå universitet om homofobi.

17.05: I sportpanelen hittar vi vädertreck och spelar bandy utan is. Med är Dan Henriksson, sportchef i innebandyklubben Klockarbergets BK och Ingrid Nylander-Wiklander, ordförande i Sundsvalls orienteringsklubb.