19 MAJ ONSDAG

Vårfloden rasar längs Ljungan

Vårfloden har ställt till med stora problem är på många platser i Norrland - kommer den snart till oss i Västernorrland?  Det har bland annat rasat längs Ljungan i Kvisselby. Vår reporter Oskar Pierrou ger oss en rapport om läget i våra älvar och vattendrag.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: Ikväll sänds SVT:s Uppdrag Granskning om länssjukhuset Sundsvall - usel ekonomi och långa vårdköer och där konsultföretaget Mantec för 53 miljoner kronor gjort sådant som sjukhus- och politiska ledningen kunde gjort för länge sedan. Programledare är Janne Josefsson - Efter Tre ringer upp honom.

15.20: Mössor och studenter - nu börjar säsongen för allt som hör studenten till. Det är årtionden sedan studenterna bojkottade traditionstyngda studentyttringar - nu är det mössor, balkläder, korteger, fester och champagne trots att ungdomarna är tonåringar. Vad tycker du - ring gärna vår insändartelefon 060-190 390! Och vi dyker ner bland några glada studenter på Stora Torget i Sundsvall idag där gymnasiestudenterna har mösspåtagning.

15.37: Ett gott samvete är den bästa huvudkudden sägs det - men om man har ett gott samvete och inte kan sova ändå? Ska man byta kudde kanske? Och ska man välja en hög eller låg - hård eller mjuk? Vår reporter Johanna Vackdahl ger sig ut i kuddjungeln.

15.45: ... och är det inte fel på kudden så kanske man ska fundera på madrassen för att rädda nattsömnen? Hur ska man välja rätt - du får några enkla hållpunkter av vår reporter. Och hela detta ljudliga paket är en del av veckans tema i konsten att sova.

16.12: Himlabadet i Sundsvall som ska invigas den 10 juni blir dubbelt så dyrt som det var planerat. Vi har även tidigare pratat om revisorernas skarpa kritik - men vad talar för att det finns kostnadskontroll nu? Revisorernas ordförande i Sundsvalls kommun är Mikael Gäfvert (M) kommer till studion.

16.22: Vårfloden är enorm i Västerbotten, Norrbotten och Jämtland - kommer den snart till oss i Västernorrland? Det finns en SMHI-varning för mycket höga flöden i Norrlands inland. Och hur blir rasrisken? Vi minns höstens ras i Indalsälven och nu har det rasat längs Ljungan i Kvisselby. Vår reporter Oskar Pierro kopplar greppet på vårfloden.

16.25: Fråga djurdoktorn med veterinär Trond Holdaas chattar med alla som vill ställa sina husdjursfrågor i skriftform. Gå in på vår webb 16.30 - 17.00.

http://sverigesradio.se/vasternorrland/

17.05: ... och sedan dyker Fråga djurdoktorn upp i din P4-radio. Så vill du hellre ringa och ställa frågor om husdjurets hälsa - gör det! Ring 060 - 66 33 77.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du avsluta prenumerera på nyhetsbrevet? Mejla eftertre@sr.se