24 MAJ MÅNDAG

Spionage mot uzbekiska flyktingar

Den uzbekiska säkerhetstjänsten bedriver ett omfattande spionage bland flyktingar i Sverige. Kudrat Babadjanov är flykting från Uzbekistan och bor i Timrå. I dagens program berättar han om sin vardag.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i

15.07: Ska regionfrågan bli het igen? Miljöpartiet i Timrå kräver en lokal folkomröstning och de vill helst att Timrå ska svänga söderut och ingå i en eventuell Mittregion. Idag har kommunledningen sagt ja till en möjligt Norrlandsregion med tyngdpunkt norrut. Folke Nyström är grönt språkrör i Timrå och kommer till Efter Tre-studion.

15.20: Intresset för Försvarsmakten växer bland kvinnor. Och när värnplikten nu avskaffas söker kvinnor och män på lika villkor. Men hur ser det egentligen ut på med jämställdheten inom försvaret? Reporter är Anna Ahlström.

15.37: Temat den här veckan gäller spioner.

Säkerhetstjänsten i Uzbekistan utpekas för att bedriva ett omfattande spionage mot bland andra uzbekiska flyktingar i Sverige. Detta leder till att uzbekiska asylsökande som återvänder hem eller utvisas ifrån Sverige, riskerar fängelse eller tortyr när de kommer tillbaka till sitt hemland.

Kudrat Babadjanov är flykting från Uzbekistan och har bott i flera år i Tallnäs i Timrå och har flytt från diktaturen i Uzbekistan - han berättar om sin vardag.

16.12: Lag Anette Norberg har spelat sin sista curlingmatch tillsammans. Eva Lund, Anna Le Moine och Cathrine Lindahl meddelade på måndagen att de slutar med sporten efter två OS-guld. Anette Norberg har ännu inte bestämt sig om hon ska bilda ett nytt lag eller inte. Reporter Lennart Sundwall ger oss en bild av laget som alltid levererat.

16.22: "Lika barn leka bäst" så heter årets novellvinnare vid Sundsvalls gymnasium - och författaren Stina Olsson kommer till Efter tre.

17.05: Sportpanel med Mia Karlsson (Sollefteå) och Lena Wallgren Sandberg (Sundsvall) och vi diskuterar curling, fotboll, säsongens fritids- och sportaktiviteter.