25 MAJ TISDAG

Forskare måltavla för spioner

Forskarmiljöer är attraktiva för spioner.  I dag hör du om agenterna som tar sig in i forskarmiljöer för att norpa med sig hemliga forskningsresultat. Mikael Marklund som är universitetslektor i industriell design vid Mittuniversitetet medger att forskare kan vara lite naiva.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in

15.07: Vattenläcka slog mångårigt rekord. Sundsvall översvämmat under morgonen men nu har huvudvattenledningen hjälpligt lagats. Vad berodde läckan på och vad kostar den kommunala bolaget Mittsverige vatten?

15.20: Drogpoliserna Sara Hultberg Skott och Mikael Sällström är övertygade att drogbruket bland unga ökar - det är deras bedömning. De ingår i en ny ungdomsgrupp inom polisen och berättar hur vuxna kan upptäcka att ens ungdom tar droger.

15.37: Veckans tema gäller spioner - och idag hör du om agenterna som tar sig in i forskarmiljöer för att norpa med sig hemliga forskningsresultat. Säkerhetspolisen Svante Hjärtstam och Mikael Marklund som är universitetslektor i industriell design vid Mittuniversitetet är med i Johanna Vackdahls reportage.

16.12: Hur ska företag och städer göra för att attrahera och behålla framtidens arbetskraft - ungdomarna? Det diskuteras i Örnsköldsvik i dag. Och vad säger ungdomarna själva? Vår reporter Anna Ahlström har pratat med några.

16.22: Migrationsverket massutreder uppehållstillstånd under dagarna två. Är det rättssäkert att skynda på besluten? Är det en ny modell Migrationsverket ska jobba efter? Mikael Andersson är reporter.

17.03: I kulturtisdag ska vi till Söråkers folkets hus där väldigt unga konstnärers verk har ställts ut idag.... (Fredrica Modin reporter)

17.12: .... och dessutom ska vi till Sollefteå där nystartade kulturföreningen Kulturbygden drar upp riktlinjerna för sommaren. Kristoffer Berglund är med.